Reagujući na izjavu novog državnog sekretara za Zapadni Balkan Aleksadra Kasanofa, izvršni direktor Pupin inicijative Vuk Velebit naglasio je važnost poboljšanja odnosa između Srbije i SAD-a, istakvaši da sada imamo pravu priliku za to.

On je ovom prilikom za Kurir rekao:

Kurir televizija Velebit o odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih država

- U Srbiji stasava jedna nova generacija ljudi koja želi da vidi Srbiju kao deo Zapada, koja želi da vidi bolje odnose Srbije i Amerike i bolju poziciju Srbije u Vašingtonu. Tokom poslednjih 30 godina ostavljen je jedan vakuum u odnosima Srbije i Amerike, mi danas imamo priliku da kreiramo jedan novi pozitivan narativ o Srbiji u Vašingtonu i o srpsko-američkim odnosima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija SRBIJA I AMERIKA ČUVAJU SEĆANJE NA MIHAJLA PUPINA! Svečanost u SAD u čast 100-godišnjice Pulicerove nagrade našem čuvenom naučniku