Državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sastao se sa velikim brojem zvaničnika sva svih strana sveta. Nije neophodna naklonjenost ovoj vlasti da se objektivno oda priznanje za idealno vođenje spoljne politike, ali se ipak javlja opaska koja se tiče „sedenja na dve stolice“.

Na ovu temu u emisiji Kurir televizije "Usijanje", govorili su Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli, profesor Predrag Marković, istoričar, Perko Matović, predsednik Centra za nacionalnu politiku, zajedno sa urednicom i voditeljkom emisije, Silvijom Slamnig.

Sequence 01.00_12_34_17.Still001.jpg
Kurir Televizija 

O poseti predsednika Turske, Redžepa Tajip Erdogana, Vukadinović je rekao:

- Uvek je u pitanju nešto više od ekonomije kada su u pitanju politički odnosi. Ova poseta je bitna i govori o dobrim odnosima, kao i samim privatnim odnosima predsednika Vučića i predsednika Erdogana. Važno je imati dobre odnose sa Turskom, ali njihova politika nije baš blagonaklona prema Srbiji.

On je naglasio i da se, zbog srdačnog odnosa predsednika Srbije i Turske, Erdoganova politika donekle ublažila po pitanjima koja nisu beneficiona za Srbiju. 

Kurir televizija Kakav značaj poseta Erdogana ima za Srbiju?

O mogućim temama koje će biti obrađene tokom ove posete, govorio je Marković:

- Turska je tako velika sila da je prevazišla "čačkanje" Kosova. Turska je vojno veća od Francuske i Nemačke, a i tehnološki su dosta napredni. Sama činjenica da moćnik poput Erdogana održava dobre odnose sa našim predsednikom je dobra. Ekonomija je za njih u drugom planu.

Sequence 01.00_18_28_03.Still002.jpg
Kurir Televizija 

 - Turska uspeva da ima dobre odnose sa Putinom i da naoružava Ukrajinu dronovima. Ipak, naoružavanje Prištine je veliki problem u odnosu Srbije i Erdogana - istakao je Vukadinović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Stručnjaci složni: Litijum je postao političko oružje