Svi događaji
Od najnovijeg
13:06

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika - Vučića i Erdogana.

screenshot Video Plus Ceremonija potpisivanja

Potpisani su Memorandumi o razumevanju između ministara MUP, zatim u oblasti rada i socijalne politike, privrede, energetike i rudarstva, trgovine (slobodna trgovina)...

12:44

Održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske

Nakon četvrte sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske uslediće potpisivanje sporazuma o saradnji i izjave dvojice predsednika.

Četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske bila je predvođena predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Zorana Jevtić Četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske

12:10

Vučić: Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji

Predsednik Vučić je na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Turske istakao da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji i da će razgovarati o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

12:02

Predsednici u šetnji i opuštenijem razgovoru na terasi Palate

Video plus Ceremonija svečanog dočeka Erdogana i šetnja na terasi Palate Srbija

11:33

Svečani doček u slikama

Zorana Jevtić Svečani doček Erdogana u slikama

11:29

Vučić: Poseta jednog od najuticajnijih državnika za Srbiju je uvek velika čast

Poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta, kakav je predsednik Erdogan, za Srbiju je uvek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obeležena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

Na političkom planu, ova poseta daje zamah jačanju odnosa između naše dve zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je neretko kroz istoriju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta. Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje, a upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbednosti i ekonomije.

Zorana Jevtić Razgovori Vučić - Erdogan u četiri oka

Ekonomija je još jedan od ključnih aspekata ove posete. Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji, a razgovaraćemo o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

Zato je ova poseta važna za nas, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu.

Dobro nam došli, poštovani predsedniče Erdogan!, pourčio je predsednik Vučić na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

11:17

Plan posete

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija i razgovora Erdogana sa predsednikom Srbije, njih dvojica će prisustvovati četvrtoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske i potpisivanju sporazuma o saradnji.

Erdogan će tokom popodneva sa Vučićem prisustvovati i Biznis forumu Srbija-Turska u hotelu Hajat.

Tokom Erdoganove posete Beogradu trebalo bi da bude potpisano više dokumenata - memoranduma o razumevanju i saradnji Srbije i Turske, u oblastima rada, zapošljavanja i socijalne sigurnosti, privrede, industrije i tehnologije, energetske tranzicije, medija i informisanja, omladine i sporta, upravljanja katastrofama, kao i o saradnji u vanrednim situacijama.

11:13

Počeo sastanak predsednika Vučića i Erdogana u četiri oka

Posle svečanog dočeka, predsednici su ušli u Palatu Srbija gde je u toku razgovor u četiri oka.

Zorana Jevtić Razgovori u četiri oka

11:04

Intonirane himne

Posle intoniranja himni dveju zemalja, uz crveni tepih i smotru počasne garde, usledilo je rukovanje sa ministrima Vlade Srbije.

screenshot Pink, Screenshot RTS Intoniranje himni

 Rukovanje sa ministrima vlada obeju zemalja

screenshot Pink, screenshot Video Plus Rukovanje sa članovima vlada dveju zemalja

10:46

Sve spremno za dolazak Erdogana

Ispred Palate Srbija sve je spremno za dolazak turskog predsednika.

Zorana Jevtić Svečani doček za Erdogana