Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić najoštrije je osudila pozive na nasilje i pretnje blokadama koje nakon sednice Parlamenta dolaze iz redova opozicije.

- Najoštrije osuđujem pozive na građanski rat kojima svedočimo u poslednjih 48 sati. Srbija je demokratska država, koja ima svoj Ustav, zakone i institucije. Opozicija je tražila sednicu o litijumu i dobili su sve što su tražili - sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, na kojoj su oni bili ovlašćeni predlagači (što znači da su imali koliko god vremena su želeli da pričaju o ovoj temi). Sednica je završena, Narodna skupština je rekla svoje. Pozivi na razračunavanje na ulicama znače da bi oni: (1) ukinuli parlament, (2) predsednika Srbije Aleksandra Vučića ubili ili uhapsili (zavisi kako koji dan i ko preti) i (3) uveli diktaturu - napisala je ona.

Ona je zapitala kakve veze ove pretnje imaju sa životnom sredinom.

- Baš nikakve. Ovo je klasični pokušaj nasilne promene vlasti u Srbiji kako bi se na vlast vratili oni koji su Srbiju uništili i koji se na vlast nikada neće vratiti izborima jer ih narod ne želi, ali sada u koaliciji sa ravnozemljašima i običnim nasilnicima. Srbija će pobediti - zaključila je ona.