Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je na svom Instagram nalogu snimak napada koji dolaze iz Hrvatske nakon njegovog boravka u Dubrovniku i odgovorio na sve uvrede.

- Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to niko u porodici nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živele evropske vrednosti!

Jasan stav predsednika Vučića da Srbiju niko neće optuživati za "agresiju" na Hrvatsku izazvao je bes tamošnjih političara.

- Premijer Plenković je govorio o agresiji iz 1991, a ja sam rekao da Srbija stoprocentno stvari vidi drugačije, ili potpuno drugačije. Kako ja takvo uzbuđenje izazivam kod vas to je neverovatno - rekao je predsednik tokom posete Dubrovniku.

To je izazvalo reakciju Dragana Primorca i Mira Bulja, koji su vređali predsednika.

- Pre svega treba reći da je jučerašnja izjava predsednika Aleksandra Vučića neprihvatljiva. Ne mogu prihvatiti da u 2024. godini lider susedne zemlje de fakto relativizuje velikosrpsku agresiju - rekao je Primorac.

- Nema razgovora, Vučiću četniče, marš iz Hrvatske. Prema četniku Vučiću i Srbiji se treba postaviti snažno i čvrsto - rekao je Bulj.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Novinarka Kurira otkriva šta se krije iza ključne fotografije Vučića, Zelenskog i Plenkovića