Takozvani gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi doneo je odluku da iseli Centar za socijalni rad u Leposaviću, čije usluge koristi 1.500 građana iz najosetljivije kategorije stanovnika, a rok za iseljenje ističe danas.

Na ovu temu za Kurir televiziju govorila je Nataša Nastić, direktor Centra za socijalni rad u Leposaviću.

Kurir televizija Direktorka Socijalnog rada u Leposaviću na dan zatvaranja institucije: Korisnicu su uplašeni za svoje postojanje

- Ima uznemirenja, veliki broj korisnika je danas dolazio u strahu za svoje postojanje. Danas treba da dođe do zatvaranja, mi smo došli na posao, i dalje smo tu za svoje korisnike i mi ni nemamo gde da odemo. Ja se i dalje nadam da će Međunarodna zajednica uspeti da reši ovo, hir jedne osobe koja želi da uskrati osnovno pravo na egzistenciju najugroženijoj kategoriji koja živi na ovoj teritoriji - rekla je Nastić.

Ona je istakla i da 14 radnika koja su zaposlena u ovom Centru za socijalni rad brinu o preko 1.500 korisnika njihovih usloga, kao i da, iako je dinar kao valuta uklonjen na ovoj teritoriji, oni pomažu svojim sugrađanima da ostvare svoje osnovna prava.

- Ne znam šta da očekujem, videćemo šta ostali dani nose. Korisnici dolaze i ostvaruju svoja prava, tu smo za naše stanovništvo, videćemo šta može da se desi - dodaje Nastić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Odluka o ulasku srpske robe na teritoriju KiM