Lider socijalista i ministar unutrašnjih poslova rekao je danas da njegova stranka ne podržava inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da se izmesti grob nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali da zbog toga ne treba stvarati nerazumevanje, kao i da u odnosima SPS i SNS u gradskoj skupštini nema nikakavih problema.

"To nije stav koalicije, to je stav gradonačelnika. To je njegovo mišljenje. Mi svakako ne podržavamo te ideje koje idu ka reviziji naše prošlosti", rekao je Dačić za TV Prva odgovarajući na pitanje kako komentariše stavove gradonačelnika i izjave pojedinih poslanika SPS da se kaju zbog podrške Šapiću da bude gradonačelnik.

"Svako ima pravo da kaže lično da li je zadovoljan ili nije zadovoljan, da li se kaje ili se ne kaje. Što se tiče odnosa između naše dve partije u gradskoj skupštini - nema nikakvih problema", istakao je Dačić.

Kazao je i da je ovo tema koja ne zaslužuje da bude u vrhu pažnje javnosti.

"Sigurno da SPS ne podržava takve zahteve, ali svako ima pravo da iznosi to svoje mišljenje. I ne bih ulazio zbog toga u sukobe bez ikakve potrebe i bez razloga", rekao je Dačić.

Predsednik SPS je i kazao:

" Te ideje neće biti i to je i predsednik Vučić rekao", naglasio je Dačić.

Kurir.rs