Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Centralnog komiteta KPK i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin.

- Odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta KPK i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin, sa kojom sam razmenio mišljenja o svim temama od obostranog interesa u cilju unapređenja odlične saradnje Srbije i Kine u svim oblastima.

Istakao sam da je Republika Srbija izuzetno ponosna na izvanredne odnose, čelično prijateljstvo, izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, kao i na sveukupnu saradnju sa NR Kinom koju konstantno produbljujemo zajedničkim projektima.

Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine koja se dinamično razvija kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, a koja je praćena sve intenzivnijom investicionom saradnjom, naročito u oblasti rudarstva, crne i obojene metalurgije i auto-industrije.

Izrazivši značaj istorijske posete predsednika NR Kine i zadovoljstvo što sam, posle skoro osam godina, imao priliku da ga ponovo ugostim u Srbiji, zamolio sam gospođu Sijaosin da predsedniku Si Đinpingu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda, prenese srdačne pozdrave.

Izuzetno smo zahvalni na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnom integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je pitanje od najvišeg nacionalnog značaja za našu zemlju i narod. Uz to, od velikog značaja za našu zemlju je i podrška prijateljske Kine i naš koordiniran nastup u međunarodnim organizacijama - naveo je predsednik u objavi na Instagramu.