Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija centar i narodni poslanik, ponovo je uputio uvredljive reči jednoj ženi. Na meti opozicionara se ovoga puta našla predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

"To što gospođa Brnabić olako poteže reč rat, pa mogla je ona da učestvuje u ratu, ako već ima potrebu da se dokaže svojom muškošću i 1999. godine, imala je dovoljno godina. Što nije bila dobrovoljac", poručio je, između ostalog, Ponoš gostujući na N1.

Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske Vlade, je za Kurir prokomentarisala uvredu koju je Ponoš uputio Brnabićevoj i istakla da takvo njegovo ponašanje govori o njegovoj mržnji.

sequence-01.00-08-47-11.still004.jpg
Kurir Televizija Sandra Božić

"Sigurna sam da neko ko sebe smatra dostojnim čina generala i bivšeg načelnika Generalštaba sebi ne sme da dozvoli ovakve komentare. Takvo ponašanje govori o njegovoj mržnji zasnovanoj na ličnim osobinama, iako se mnoge njegove kolege pitaju gde je on bio tih ratnih godina. Ponoš se češće pominje u depešama ambasada nego u izveštajima sa ratišta za koje se veruje da je vešto izbegavao. Ponovnim političkim angažmanom u borbi za povratak na vlast, sada sa pozicije narodnog poslanika pokušava da završi misiju razoružavanja Srbije koju je započeo s partnerima iz bivše vlasti", rekla je ona i dodala:

"Pošto je moral nepoznata reč u njegovom vokabularu, ne očekujem da Ponoš podnese ostavku zbog ove krajnje sekstičke uvrede, iako zbog svoje prošlosti ne bi ni trebalo da se bavi politikom".

Uvrede i na sednici 

Zdravko Ponoš 1.jpg
Printscreen/RTS 2 Zdravko Ponoš

Podsetimo, Zdravko Ponoš je krajem septembra u toku zasedanja Skupštine Srbije, u delu rasprave o amandmanima, uputio uvredu ministarki za brigu o porodici Milici Đurđević Stamenkovski, čime je uvredio ne samo nju nego i svaku ženu u Srbiji.

"Mi ćemo prihvatiti vaš predlog zakona, nemojte da kvarite atmosferu. Radite nešto drugo, idite skuvajte ručak, okačite zavesu, spremite ispit, odmorite se", rekao je tada poslanik, a na to je reagovala predsednica parlamenta Ana Brnabić i izrekla mu opomenu.

"Izričem vam opomenu, jer ste sada uvredili sve žene! Kada pogledate jednu ženu i kažete joj da može da skuva ručak, jer valjda ni za šta drugo nije, time ste uvredili sve žene u Republici Srbiji i zato vam izričem opomenu", rekla je Brnabićeva.

Kurir.rs