BEOGRAD - Predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla je danas da napadi i uvrede koje je na njen račun izrekao lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš po ko zna koji put pokazuju da opozicija nema politiku i da se njihovi nastupi uvek završe napadima na ličnoj osnovi i uvredama, a ne argumentima i činjenicama.

Ona je gostujući na TV Pink dodala je i da su joj ovakvi ispadi i napadi dokaz da radi dobar posao.

"Malo mi je neukusno da pričam o napadima na mene, kad predsednik Vučić i njegova porodica trpe mnogo češće i mnogo ozbiljnije napade. Ono što je Ponoš rekao je ništa u odnosu na to kad vam napadaju decu, a decu predsednika Vučića napadaju gotovo svakodnevno i to na najbrutalniji način", rekla je Brnabić.

Dodala je i da su ovakvi nastupi lidera opozicije dobri jer narod ima priliku da vidi kako pričaju oni koji za sebe kažu da su demokratska Srbija. "Oni kažu da su oni normalna, nenasilna Srbija, a da smo mi sve najgore, pa nek onda sami građani odluče ko je u pravu i ko se bori za Srbiju, ko se bori argumentima, a ko u nedostatku činjenica kreće u lične napade i uvrede na ličnoj osnovi", rekla je Brnabić.

"Pritom krvna zrnca prebrojava čovek koji je trčao trku na predsedničkim izborima sa hrvatskom putovnicom i koji je hteo da bude predsednik svih građana Srbije", rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine je istakla i da se ne stidi toga što joj je deda po ocu bio Hrvat.

"Nisu se toga ili mene stideli ni predsednik Vučić, a ni Srpska napredna stranka (SNS) i to im nije predstavljalo problem da mi povere ozbiljne zadatke", rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da je opozicija najavila borbu na ulicama jer su navodno institucije zatvorene. "Dobili su raspravu o litijumu u Skupštini, u najznačajnijoj instituciji i to tako što im je ispunjena svaka želja, a govore o zatvorenosti institucija", kazala je Brnabić. Dodala je da bi njihove pretnje imale smisla da su institucije zaista zatvorene, ali da to nema veze sa istinom.

"Onda su krenuli sa pominjanjem rata. U trenutku kada smo mi glasali u Skupštini u skladu sa demokratskim normama, oni su krenuli da pričaju o ratu jer im se ne dopada kako se glasalo. Baš njih briga za demokratiju, za institucije. Mislim da su prvi sa time krenuli ovi iz "Ne damo Jadar" ili SEOS. Objavili ljudi rat. I niko to nije osudio", primetila je Brnabić.

"Umesto toga već sutradan su se opozicioni poslanici pojavili zajedno sa ljudima iz ovih organizacija na konferenciji za novinare i ponovili 'ovo je objava rata', a onda su Šolakovi mediji išli sa naslovnom stranom 'litijumski rat će se nastaviti na ulicama'", rekla je Brnabić.

Kurir.rs/Beta