BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas južnokorejsku kompaniju Hjundai ali i sve južnokorejske investitore da dođu i posluju u Srbiji.

- Vi iz Hjundaija... da još malo razmislite, ovde u Srbiji ima još posla za vas! Dođete uložite, zaradite! Još više i bolje ćete da zaradite nego u nekim drugim zemljama... Mi vas čekamo! Mi ovde imamo razne mineralne sirovine gde nam treba vaše znanje pa i automobile da proizvodite.... Ovde ćete najbolje automobile da proizvodite... Samo vi razmislite... Dobićete najbolje moguće subvencije od države Srbije. Ja vam garantujem da nigde u Evropi takve subvencije ne možete da dobijete, kazao je Vučić.

- Dok nas ne prime u EU, a neće skoro, onda imate vremena da dobijete sve te najbolje subvencije, dodao je Vučić.

Danas je u Predsedništvu svečano potpisan Ugovor za realizaciju Projekta izgradnje bez upravljanja i održavanja samobalansiranih solarnih elektrana velikog kapaciteta ukupne instalisane snage od najmanje 1.000 MWAC / 1.200 MWDC sa baterijskim sistemima za skladištenje električne energije ukupne instalisane snage od najviše 200 MW / 400 MWh.

Kurir.rs