Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

- Vrlo dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom! - rekao je Vučić nakon razgovora, potom dodao i sledeće:

- Poštovani građani Srbije, upravo sam završio razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Gotovo dve i po godine nismo razgovarali, i imali smo dobar, otvoren dug i sadržajan razgovor.

Govorili smo naravno o onome što je bio povod, a to je 80 godina od oslobođenja Beograda. Zahvalio sam se predsedniku Putinu na čestitkama, i ukazao na nepokolebljivi slobodarski duh srpskog naroda, i zahvalnost Srbije i našeg naroda jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada."

Predsednik je kazao da je tokom razgovora s Putinom, prvom nakon dve i po godine, "izrazio nadu da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji". 

"Imali smo dobar otvoren dug i sadržajan razgovor. Razmenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima ali i onim ekonomskim i zahvalio sam Putinu što je obezbedio dovoljne količine gasa Srbiji (šest, plus dva, plus tri miliona kubnih metara) po veoma povoljnim cenama za ovu zimu", kazao je srpski predsednik.

Vučić je kazao da je takođe pokazao zahvalnost za podršku koju je Rusija pružila naporima Srbije u Ujedinjenim nacijama i podršku teritorijalnom integritetu. 

 Kurir.rs/Instagram

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo