Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković otvorio je danas štand Kancelarije na Sajmu knjiga u Beogradu, na kojem će biti predstavljeno više od 75 novih naslova dela i publikacija stvaralaca iz naše južne pokrajine.

Petković je istakao da nikad nije bilo teže na Kosovu i Metohiji i da Priština pokušava da ugasi institucije i protera srpski narod različitim represivnim merama i eskalatornim potezima, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Petar Petković na Sajmu knjiga
Kosovo onlajn 

 Prema njegovim rečima, Priština stvara nepodnošljive uslove života u pokrajini, ali će, bez obzira na sve to, srpski narod nastaviti da se bori uz pomoć svoje države i crkve, ali i svojom rečju, knjigama i stvaralačkim delom i radom.

Petković je poručio da će Kancelarija nastaviti da podržava mlade sa Kosova i Metohije i to što oni rade, kao i sve srpske institucije kulture koje su neophodne za očuvanje kulturnog bića i nacionalne svesti.

Takođe, država će nastaviti da podržava srpski narod i kroz finansijsku pomoć, ukazao je on i podsetio na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio donošenje novog zakona koji će omogućiti da svi nezaposleni na Kosovu i Metohiji imaju mesečna primanja.

To je prvi put da se na sveobuhvatan način merama odgovara na, kako je istakao, sav teror Prištine koji se sprovodi na Kosovu i Metohiji, naglasio je direktor Kancelarije.

Svečanom otvaranju štanda Kancelarije prisustvovali su i predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne skupštine Danijela Vujičić, predstavnici SPC i Srpske liste.

Hor Bogoslovije u Prizrenu izveo je nekoliko narodnih izvornih pesama sa prostora AP KiM.

Kurir.rs