Čedomir Jovanović oglasio se na storiju na društvenim mrežama iz bolničke postelje.

- Dobro jutro. Hvala za svako slovo vaše brige i divne podrške. Odustaćemo nikad, a ni tada - napisao je Jovanović.

Naime, lider LDP je u bolnici zbog operacije lumbalnih pršljenova kičme.

On se, prema pisanju Informera, nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, na odeljenju ortopedije, a operaciju bi sutra trebalo da izvrši spinalni hirurg Slaviša Zagorac sa svojim timom.

U pitanju je stara povreda koja se krajem septembra iskomplikovala, a koju Jovanović vuče još od 2013. godine tokom ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2.

On je, kako navodi Informer, do sada takozvanim konzervativnim terapijama rešavao povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena, ali se tokom septembra situacija iskomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge. Nakon dijagnostike i konsultacije sa našim najvećim stručnjacima za neurohirurgiju dogovorena je hitna operacija kičme kako se povreda ne bi pogoršala u paralizu desne noge.

S obzirom na to da su u dijagnostici konsultovani neurohirurzi sa klinike u Minhenu koji su pre dve godine pomogli našim lekarima u prvoj operaciji te vrste koja je izvedena u Srbiji, Jovanoviću je ponuđen odlazak na operaciju u Minhen, ali je on tu mogućnost izričito odbio jer ima apsolutno poverenje u sposobnost naših stručnjaka.

Kurir.rs/Informer