Čedomir Jovanović operisan je juče u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, saznaje Kurir. 

Intervencija je protekla u najboljem redu, a on se oporavlja u apartmanu.

Tim medicinskih stručnjaka je, kako saznajemo, vodio bitku u operacionoj sali nekoliko sati. Zahvaljujići lekarima političar se nakon operacije brzo probudio i oseća odlično. Pored toga, on je pod konstantnim nadzorom naših stručnjaka.

Čedomir Jovanović
Printskrin društvene mreže Čedomir Jovanović

To je i sam potvrdio tako što se jutros oglasio se na društvenim mrežama iz bolničke postelje.

- Dobro jutro. Hvala za svako slovo vaše brige i divne podrške. Odustaćemo nikad, a ni tada - napisao je Jovanović.

whatsapp-image-20220925-at-5.58.14-pm.jpg
Nemanja Nikolić 

U pitanju je stara povreda koja se krajem septembra iskomplikovala, a koju Jovanović vuče još od 2013. godine tokom ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2.

On je, do sada takozvanim konzervativnim terapijama rešavao povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena, ali se tokom septembra situacija iskomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge. Nakon dijagnostike i konsultacije sa našim najvećim stručnjacima za neurohirurgiju dogovorena je hitna operacija kičme kako se povreda ne bi pogoršala u paralizu desne noge.

Jovanoviću sledi oporavak,a još nije poznato kada će napustiti bolnicu.

177450.01-40-26-23.still003.jpg
Kurir Televizija 

S obzirom na to da su u dijagnostici konsultovani neurohirurzi sa klinike u Minhenu koji su pre dve godine pomogli našim lekarima u prvoj operaciji te vrste koja je izvedena u Srbiji, Jovanoviću je ponuđen odlazak na operaciju u Minhen, ali je on tu mogućnost izričito odbio jer ima apsolutno poverenje u sposobnost naših stručnjaka.

Kurir.rs

Kurir televizija "Ljiljan nije bošnjački nego hrišćanski simbol, ima ga na srpskoj zastavi" Istoričar Predrag Marković na Kurir televiziji: Plašim se za nacionalnu čitanku