Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić očekuje od vlasti i stranih ambasada u Prištini da im izdaju treću licencu za rad i odobre širenje mreže na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Lučić je boravio u Prištini, gde je sa međunarodnom zajednicom pregovarao oko dobijanja licence na KiM.

Lučić ističe da je u toku razvlačenje procesa izdavanja dozvole trećem operatoru mobilne telefonije, za koji konkuriše Telekom Srbije.

"Telekom Srbija, kao najveći operator na Zapadnom Balkanu, ima izuzetnu podršku američkih i evropskih institucija za razvoj 5G mreže. Jedini smo koga pomaže i Evropska investiciona banka i Američka uvozno-izvozna banka. Dakle, jedini smo sposobni da sprovedemo naprednu mrežu na Zapadnom Balkanu, uključujući i teritoriju Kosova i Metohije", kaže Lučić tokom boravka u Prištini, gde sa predstavnicima međunarodne zajednice pregovara oko dobijanja licence na teritoriji KiM za Telekom.

Napominje da Telekom ima podršku i da je optimista po tom pitanju.

3613286-shutterstock1839880300-edit.jpg
Shutterstock 

 "U svakom slučaju ćemo pobediti. Ako se slučajno drznu da nam ne dodele licencu odmah, za to će platiti štetu. Nadam se da toga neće doći. Naša ideja jeste da pokrijemo čitavu teritoriju", zaključuje Lučić.

Direktor Telekoma je u Prištini medijima na srpskom izjavio da su ambasade do sada imale razumevanje kada im je predočeno da vlasti u Prištini krše sopstvena pravila i zakone.

Kako je istakao, licenca bi za Telekom Srbija predstavljala nova radna mesta, ali ne samo za Srbe, već i za Albance.

"To bi doprinelo broju zaposlenih Srba, sada imamo 250 zaposlenih, a kada bismo se proširili na čitavu teriotiruju KiM, veći deo Albanaca koji radi u PTK, prešli bi kod nas da rade", dodao je Lučić.

Kurir.rs