Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkture Goran Vesić, koji je na Univerzitetu u Ljubljani promovisao naučnu monografiju "Digitalni politički marketing" i održao prvo predavanje studentima o korišćenju društvenih mreža u političkim kampanjama, kaže da će nastaviti sa tom praksom jer ga posebno raduju razgovori sa mladim ljudima.

"Volim da predajem, i srećan sam što su na predavanju bili studenti sa kojima sam razgovarao kako se vodi politička kampanja na društvenim mrežama. Ono što je primenjivo u politici može da se koristi i u privredi. Bilo je veoma zanimjlivo i velika mi je čast jer mi je Univerzitet u Ljubljani sa tradicijom dužom od jednog veka omogućio da u zgradi njihovog rektorata održim predavanje", rekao je Vesić za TV Prvu.

"Digitalni politički marketing" je naučna monografija, koju je ministar Vesić napisao da profesorom Univerziteta u Mariboru dr Mihom Maričem.

Vesić je najavio da će održati i predavanje studentima Univerziteta u Mariboru gde će nastaviti drži predavanju ali će početi da predaje na univerzitetima u Srbiji kao i drugim u regionu.

"Srećan sam što sam ono što znam pretočio u udžbenik. Nema ništa lepše nego preneti znanje na mlađe. Predavanja su mi odmor, zadovoljstvo mi je da razgovaram sa studentima" kaže Vesić.

Najavio je da će u subotu, u okviru Sajma knjiga u Beogradu, na štandu kuće "Pirson", koja je izdala "Digitalni politički marketing", potpisivati udžbenik, te da mu je drago što se pokazalo da ta knjima ima vrednost.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.