Predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen je u dvodnevnpoj poseti našoj zemlji. Nju je ugostio predsednik Aleksandar Vučić, a svečani doček priređen je ispred Palate Srbija. Predsednik Vučić izjavio je posle sastanka sastanka da se nada da će Srbija do kraja godine otvoriti Klaster 3 ističući da bi to bio značajan signal da Srbija napreduje na svom evropskom putu. Razgovore delegacija naše zemlje i EU pratio je Milan Vučković.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ursuli fon der Lajen i rekao da se nada da će kao i ranije pružati podršku Srbiji. Reka je da su vodili iskren razgovor i pretresli razne teme, između kojih je i tema Kosova i Metohije. Ursula fon der Lajen dala je mnoge pozitivne ocene Srbiji na putu ka Evropskoj Uniji, a predsednik je izjavio da nećemo odustati od naših ciljeva. Ursula fon der Lajen pomenula je tri inicijative Evropske Unije i kako Srbija napreduje po pitanju ostvarivanja svake od njih. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je:

- Dok sam predsednik Republike, mi glavne ciljeve naše spoljne i unutrašnje politike nikad nećemo menjati. To znači da je evropski put Srbije od ključnog značaja za napredak i da će Srbija posvećeno da radi na tom putu i da se nada rezultatima.

Ursula fon der Lajen donela je sledeći zaključak nakon sastanka sa našim predsedenikom:

- Srbija je snažno posvećena evropskoj budućnosti. Jedna ste od najnaprednijih zemalja u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Pokazali ste da možete da ispuni neophodna merila, ali i da ste posvećeni sprovođenju reformi, posebno u oblasti vladavine prava i demokratije. Dokazali ste da vaša dela prate vaše reči. U tom duhu mi radimo na otvaranju Klastera 3.

03:23
Klaster 3 se otvara u Srbiji - pozitivan ishod sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Ursule fon der Lajen Izvor: Kurir televizija 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

09:17
"LE PEN STOJI DUPLO BOLJE OD MAKRONA PRED EVROPSKE IZBORE" Stručnjaci: Desnica je u porastu, ali Ursula fon der Lajen je FAVORIT Izvor: Kurir televizija