Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o američkim izborima i kampanji u SAD.

On kaže da je gostovanje Donalda Trampa kod podkastera Džoa Rogana već postalo neverovatno gledano, i da će biti odlično za njegovu kampanju.

- Nešto govori i činjenica i da je Bezos zabranio da se Vašington post izjasni za Kamalu. Strašno je dobra i Kamalina kampanja, a i cela kampanja uopšte je izuzetno dobra. Sudar svetova. Došla je Bijonse, ona kaže da nije tu kao selebriti, već kao majka, i da zato podržava Kamalu. Ona se trudi da izvuče žene, a preko Džoa Rogana Tramp hoće da izvuče što više muškaraca. LA Tajms po prvi put nije izašao sa podrškom demokratama. Podržali su ih i Brus Springstin i Tejlor Svift. Ali Trampov intervju sa Roganom je nešto što je veoma važno. Imao je odličnu kampanju - kaže Vučić.

Predsednik ističe da Tramp ima poluge uticaja na Zelenskog, koji će morati da ga sluša, ali je pitanje šta će biti ako Putin kaže ne.

- A šta će biti ako Kamala pobedi? Ja sam siguran da ona neće ići na puni kontiunitet politike sa Bajdenom. A mi sada imamo dve nepoznate koje dolaze iz SAD. EU je juče imala veliki samit i sastanak o tome šta će da rade ako Tramp pobedi. I mi ćemo imati sastanak po tom pitanju. Većina građana Srbije navija za Trampa, uglavnom to rade iz emocionalnih razloga - dodaje on.

Predsednik kaže da će Srbija iduće sedmice spremiti odgovor na to šta ako Tramp pobedi ili na to šta ako Kamala pobedi.

 BONUS VIDEO

03:23
Klaster 3 se otvara u Srbiji - pozitivan ishod sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Ursule fon der Lajen Izvor: Kurir televizija