Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisovao je danas na 67. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu svoju naučnu monografiju "Digitalni politički marketing", pisanu na srpskom, slovenačkom i engleskom jeziku.

Izdavač je engleska kuća "Pearson", a ministar ističe da je ideja ove naučne monografije da mladima pokaže na koji način se društvene mreže mogu koristiti u političkim kampanjama.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo profesor Miha Marič i ja posle Ljubljane, gde smo održali promociju ove naučne monografije 'Digitalni politički marketing', danas u Beogradu na Sajmu knjiga", rekao je Vesić.

Goran Vesić
MGSI Goran Vesić

Želeli su, kako dodaje, da kroz ovu naučnu monografiju pokažu na koji način se razvijao digitalni politički marketing poslednjih 10 godina.

“Hteli smo da ukažemo na njegovu važnost i koliko je važno za ljude koji se bave javnim poslom da budu u kontaktu sa ljudima, odnosno građanima, jer je to mesto gde mogu da saznaju za probleme, da ostvare interakciju i rešavaju probleme s obzirom da su naši životi sve više vezani za same društvene mreže", kazao je Vesić.

Ministar naglašava da političari koji ne koriste društvene mreže za komunikaciju sa građanima ne mogu očekivati uspeh.

“Ja sam svoje primere dao, a profesor Miha Marič je uspeo da mi pomogne da napravimo udžbenik. Nadam se da će on biti popularan ovde koliko je već popularan u Sloveniji, a da će mladim ljudima koristiti jer je suština da se prenese znanje", istakao je Vesić.

Goran Vesić
MGSI Goran Vesić

Koautori udžbenika "Digitalnog političkog marketinga" su profesori sa Univerziteta u Mariboru Goran Arsenijević i Miha Marič, koji je takođe danas potpisivao naučnu monografiju.

Promocija "Digitalnog političkog marketinga" prvobitno je održana 23. oktobra na Univerzitetu u Ljubljani, gde je Vesić održao i prvo predavanje studentima o sve značajnijoj ulozi društvenih mreža u politici, s naglaskom na kampanje koje su prethodnih godina vodili predsednički kandidati u SAD-u.

Međunarodni sajam knjiga počeo je 19. oktobra i trajaće do sutra.

Kurir.rs