O mogućoj rekonstrukciji Vlade Srbije na proleće 2025. godine, ali i porukama koje su mogle da se čuju na proslavi 16 godina postojanja Srpske napredne stranke, govorio je premijer Miloš Vučević za "Novo jutro".

- Nije to vezano za stranke to nekada zavisi od pojedinca. Uvek SNS ima osećaj da kada su teške teme koalicioni partneri nisu glasni. Ono što je važno je da su svi članovi Vlade članovi srpske Vlade i da vodimo politiku našeg glavnog grada, a ne Moskve, Vašingtona, Pekinga. Rezultati moraju da se pogledaju. Ono što smo predsednik i ja dogovorili je da to bude na proleće, počevši od premijera do svakog ministra da vidimo ko je kako radio. Pa i kada igrate utakmicu ubacujete nove igrače nakon 45 minuta. Imate ove pomoćnike koji su večni, samo menjaju ministre. Oni samo čekaju, jer njima to pripada, oni su ekperti. Nema nepromenljivih i nedodirljivih. Samo da su malo prisebni da pogledaju ne tako daleku političku prošlost, neki od njih su u istoriji. Toga smo se naslušali. Radite, pustite čaršijske priče - poručio je premijer.

On je istakao i da je glavna poruka za 16. rođendan SNS bila da se stranka mora spremiti za izazove koji su pred njima.

- Izbori koji će biti za dve i po godine će biti odlučujući. Svaki uspeh Srbije je uspeh SNS. Pitanje je odgovornosti prema građanima, brzo će proći dve i po godine. To jeste posao stranke da položi račune građanima, da se oceni da li ćemo opet dobiti poverenje. Još jednom apelujem na sve da više rade za našu državu i građane.

(Kurir.rs/Pink/Preneo: Đ. M.)