Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i narodni poslanik Željko Veselinović, kao i narodni poslanik Đorđe Đorđić, koji su delovali unutar Poslaničke grupe Stranke slobode i pravde sa liste „Srbija protiv nasilja“, doneli su odluku o napuštanju poslaničkog kluba Stranke slobode i pravde (SSP).

To je potvrđeno u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Udruženog sindikata „Sloga“ čiji je Veselinović predsednik.

"Razloge za ovu odluku, kao i dalji pravac svog delovanja, Veselinović i Đorđić predstaviće javnosti na konferenciji za medije koja će biti održana u utorak, 29. oktobra 2024. godine, s početkom u 12 časova, u holu Narodne skupštine Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Željko Veselinović.jpg
Printscreen Narodna Skupština Željko Veselinović

Đorđo Đorđić je i član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora SSP-a u Sremskoj Mitrovici.

Kako saznaje Kurir, Veselinović i Đorđić nezadovoljni su radom stranke.

"Nama u SSP nije iznenađenje što Veselinović i Đorđić napuštaju stranku Dragana Đilasa, jer su već duže vreme ukazivali na to da se ne slažu s politikom koju stranka vodi, odnosno načinom na koji je vodi Đilas. Đorđo Đorđić je član Predsedništva, tako da njegov odlazak dovoljno govori o atmosferi u redovima ove partije. Ako lideru stranke, Draganu Đilasu, najbliži saradnici okreći leđa, mislim da je sve jasno kud plovi ovaj brod", kaže izvor Kurira blizak SSP-u.

Đorđo Đorđić.jpg
Printscreen Narodna Skupština 

Podsećamo, Stranka slobode i pravde u novom sazivu Narodne Skupštine ima 15 poslanika. 

Kurir.rs / Sloga

Bonus video:

04:47
"JE L' JA SAD TREBA DA NAPADAM ĐILASOVU MAJKU?" Bulatović posle napada na predsednikovu porodicu: Mogao bih mnogo toga da kažem, ali nisam tako vaspitan Izvor: Kurir televizija