ĐERLEK O NAPADIMA IZ HRVATSKE: Istinu o Jasenovcu ne mogu nikad izbrisati

Printscreen/TV Pink

Mirsad Đerlek, član Predsedništva SNS, rekao je, povodom novih hrvatskih napada na predsednika Srbije Aleksandara Vučića, da "istinu o Jasenovcu ne mogu nikad izbrisati".

- Umesto da odaju počast žrtvama ustaškog genocida i da se, konačno, suoče sa strašnom nacističkom prošlošću, Hrvati sramotnom i bolesnom fotomontažom udaraju na predsednika Vučića koji ne dozvoljava da budu zaboravljene srpske i sve ostale žrtve ustaškog terora u NDH - naveo je Đerlek i dodao:

- Ceo državni vrh Hrvatske ćuti na fotomontažu, naslovnicu i tekst hrvatskog lista "Ekspres", koji predsednika Vučića predstavlja kao nacistu, čime nastavlja kampanju protiv predsednika Srbije koji je samo želeo da u Jasenovcu, na stratištu stotina hiljada nedužnih žrtava ustaša, oda počast. Perfidna kampanja opet, po ko zna koji put, udara i na porodicu predsednika Vučića, čiju su i veliku fotografiju objavili, pokušavajući preko onoga što je predsedniku Srbije najsvetije da ga slome. I sve to u danima kada se Srbija sprema da oda počast žrtvama "Oluje", a Hrvatska istovremeno slavi dan kada je pobila i prognala više od 250.000 Srba, čineći najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata. Mogu da lažu, napadaju, vređaju, ali ne mogu da pobiju istinu i ne mogu da slome našeg predsednika koji će uvek boriti za istinu i pravdu i napredak Srbije.

Kurir.rs