NAŠ STAV JE JASAN! Potpredsednik crnogorske Vlade Dragoslav Šćekić: Crna Gora NE TREBA da podrži rezoluciju UN o Srebrenici!

Printscreen YouTube/Novi TV

Crna Gora ne bi trebalo da u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o Srebrenici, kazao je potpredsednik Vlade Dragoslav Šćekić, navodeći da bi to moglo dodatno podići tenzije u regionu i Crnoj Gori, prenose Vijesti.

- Nećemo dozvoliti da bilo koji narod u ovom momentu nazivamo genocidnim - poručio je Šćekić.

On je u izjavi za "Dan" kazao da će, ukoliko platforma o glasanju u Ujedinjenim nacijama bude na dnevnom redu Vlade, glasati protiv.

- SNP ima svoj stav, koji smo već izneli u parlamentu pre tri godine, kada je bilo govora o sličnoj temi. Naš stav je jasan. Mi smo protiv svih zločina i za to da se osude svi zločini, bez obzira sa koje strane dolaze - rekao je Šćekić.

On je dodao da Crna Gora ne želi da od srpskog naroda napravi nepoželjnu sliku u svetu.

Nećemo dozvoliti

Prema njegovim rečima, SNP bi na isti način reagovao i da je u pitanju neki drugi narod.

- Prosto, nećemo dozvoliti da bilo koji narod u ovom momentu nazivamo genocidnim. Mislimo da ovo nije momenat i da uopšte nije trebalo stavljati tu temu na dnevni red - poručio je Šćekić.

On je istakao da je regionu potrebna nova atmosfera i komunikacija koja vodi u pravcu prevazilaženja granica i razlika.

- Potreban nam je brži protok robe i usluga, ono što je životna egzistencija i napredak svih ekonomija u regionu. Nije nam potrebno otvaranje tema koje treba da su iza nas i koje proizvode tenzije među narodima - kazao je Šćekić.

Kako je istako, rezolucija je otvaranje teme koja proizvodi tenziju među raznim narodima.

- Ona jednostavno ne može da poboljša odnose, samo može da ih pogorša. Jednostavno, ja sam iznenađen da se u ovom momentu i u UN, ili bilo gde drugo, otvara ovakva tema - zaključio je Šćekić.

Kurir.rs/Kosovo online