PITANJE LITIJUMA TREBA DA BUDE STRUČNO, NE POLITIČKO! Rasim Ljajić: Koristi se za slabljenje Vučića

Nemanja Nikolić

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je pitanje litijuma u Srbiji, umesto da bude stručno, postalo političko pitanje.

On je za televiziju Pink kazao da po pitanju iskopavanja litijuma struka mora da se izjasni o tome šta su ekonomski benefiti, a šta potencijala opasnost po ekologiju i zdravlje, prenosi Beta.

- Ukoliko je veće ovo drugo, od toga neće biti ništa, pa ko je lud to da radi - kazao je Ljajić, čiji SDPS je deo vladajuće koalicije.

Naveo je da je gledao jedan od protesta protiv iskopavanja litijuma i da je tu, osim, kako je kazao, dve-tri rečenice o litijumu, čuo od govornika, "sve drugo".

Prema njegovim rečima, govorilo se o raznim terorijama zavere i globalizmu, te da vlast hoće da uvede Srbiju u NATO, a Rusiji sankcije.

Apelovao je da se smiri ta vrsta ostrašćenosti i naglasio da poltičari ne bi trebalo da se bave litijumom, već stručnjaci.

Još smatra da opozicija posle izbora i preko teme litijuma pokušava da oslabi poziciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kurir.rs/Pink TV/Beta/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"SRBIJA SE 800 GODINA RAZVIJA NA RUDARSTVU, NE SMEMO STATI SADA!" Matić: Litijum je šansa za kvantni skok u ekonomskom razvoju  Kurir televizija