BEZ PRINCIPA! Na prošlim okupljanjima tražili da se rijaliti programi ZABRANE, a sad im HEROJ PROTESTA POBEDNIK FARME!

Zorana Jevtić, Printcreen

Deo opozicije ponovo pokušava da na ulici politički preživi, iako je i na poslednjim izborima ubedljivo poražen. Načini tog preživljavanja manje-više su ostali isti, a to su šarenolika okupljanja, blokada i nasilje, jer unutar institucija vidljiva je samo njihova nemoć.

Aktuelni protesti protiv litijuma u mnogim aspektima pokazuju neviđeni stepen neprincipijelnosti, jer su organizatori i glavni akteri rešili da obrišu programe, principe, vrednosti i ideje i utrpaju u svoj kvazi ekološki pokret sve za šta procene da će im doneti korist.

Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić

Tako je na poslednjim skupovima iskočio folker Milan Topalović Topalko i izrastao u svojevrsnu maskotu protesta, ako ne i u heroja opozicije. Ništa tu ne bi bilo neobično da taj isti Topalko pre nekoliko godina nije bio heroj jednog rijalitija za čiju zabranu su se zalagali na prethodnim protestima isti učesnici koji sad viču "Nećeš kopati".

Da li se nešto desilo u mesecima između opozicionih protesta "Srbija protiv nasilja", kada se sa njih tražila zabrana rijaliti programa, i ovih novih protiv kopanja litijuma, sa kojih se osmehuje pobednik "Farme" Topalko? Bilo bi u najmanju ruku pristojno i pošteno da nam vođe ove ove bune odgovore na to pitanje, pa da znamo da li je rijaliti sada ok.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Topalko i unuka rade sklekove  instagram/helena_topalovic