DEČIJI ŽAMOR PREKINUO ZLOKOBNI RAFAL ZLOČINACA! Srpska lista o 21. godišnjici masakra u Goraždevcu

Kurir

Danas se navršava 21 godina od monstruoznog zločina na reci Bistrici u Goraždevcu kada je dečiji žamor prekinuo zlokobni rafal zločinaca koji su i dan danas na slobodi. Pantelija Dakić i Ivan Jovović stradali su od ruke zločinaca dok su se kupali na reci i sanjali mladalačke snove, saopštila je Srpska lista.

- Tom prilikom teško su ranjeni Marko Bogićević, Dragana Srbljak, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović. Više od dve decenije porodice stradalih i ranjenih kao i čitav srpski narod tražimo odgovore od međunarodne zajednice ko je naredio i izvršio zločin nad nedužnom decom. Više od dve decenije nema odgovora na ta pitanja, nema optuženih i osuđenih - dodaje se u saopštenju, prenosi Kosovo Online.

Ističe se da su nekažnjivost tog i drugih zločina dali su podstrek ekstremistima i zločincima da nastave sa progonom Srba koje je kulminiralo pogromom 2004. godine.

- Sekundarna viktimizacija za porodice stradalih i ranjenih počinjena je od strane međunarodne misije Euleks koja je zatvorila čak i istragu ovog strašnog zločina koji je duboko urezan u sećanje srpskog naroda. Neutešne porodice i dalje čekaju pravdu, ali u nedostatku one ljudske, očigledno je da nam preostaje da se nadamo na onu uvek dočekanu, Božiju. Selo Goraždevac je selo stradanja, ali i i selo heroja koji i danas opstaju na svojim ognjištima i čuvaju srpsko ime ali i sećanje na Panteliju i Ivana kojim će uvek podsećati međunarodnu zajednicu da nije uspela da sačuva srpsku decu od najezde zločinaca - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.