OTVOREN SPORTSKI LETNJI KAMP ZA MLADE IZ REGIONA I DIJASPORE U ZRENJANINU! Milićević: Naš zajednički imenitelj za sve je Srbija

Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom sportski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore.

Duško Vukajlović 
foto: Duško Vukajlović

Pred samo otvaranje organizovan je prijem na kome je gradonačelnik ministru uručio majicu sa potpisima dece učesnika kampa i simbolični „Sportski pasoš Zrenjanina“ sa rednim brojem 001.

- Zrenjanin je grad mladih, grad sporta, iz kog je poteklo 25 osvajača olimpijskih medalja. Mladi koji učestvuju u ovom sportskom kampu će da pre svega jačaju sportski duh, da jačaju duh zajedništva, da jačaju duh jedinstva da podržavaju jedni druge - rekao je ministar.

Duško Vukajlović 
foto: Duško Vukajlović

Ukazao je, da iako je reč o sportskom kampu, suština nije u tome da se deca bave samo temom kampa, već da će mladi ovde učiti o kulturi, istoriji, učiće jezik, ćirilicu što je, kako je kazao, veoma važno.

Duško Vukajlović 
foto: Duško Vukajlović

Ministar je poručio deci da nikada ne zaborave da je naš zajednički imenitelj za sve je Srbija, srpska država, srpska trobojka, nikada ne zaboravite svoj jezik, kulturu, istoriju, svoju ćirilicu i tradiciju, na taj način vi ste najbolji ambasadori u državama gde trenutno živite.

Svečano otvaranje kampa proteklo je uz program u kome su učestvovali deca iz KUD „Pionir".

Kurir.rs