"VLJOSA OSMANI JE KARIKATURALNA LIČNOST, PRIVIĐA JOJ SE RASIZAM" Drecun: Saobraćaj se već odvija na tri mosta, ALI KURTI ŽELI OVAJ

Kurir Televizija, Valeria Mongelli / AFP / Profimedia

Na severu Kosova i Metohije raste napetost zbog najave Aljbina Kurtija da, mimo upozorenja i dogovora, otvori za saobraćaj glavni most na Ibru.

Na mostu su prisutni pripadnici italijanskog kontigenta Kfor-a sa dva vozila, dok pripadnici Euleksa patroliraju i dalje u okolini mosta. Situacija je mirna i pored ranijih najava vlasti u Prištini da će most otvoriti za saobraćaj, a radovi na sređivanju mosta su nastavljeni.

AP 
foto: AP

Predsednica takozvanog Kosova Vljosa Osmani okarakterisla je izjave portparola EU Petera Stana kao rasističke, ističući da ne želi da ih komentariše. Osmani je istakla da se Srbija ne pita za otvaranje glavnog mosta na Ibru, kao i da bi to bilo isto "da Stano kada prelazi mostove u svojoj zemlji pita susede za dozvolu".

Foto: Facebook/printscreen 
foto: Foto: Facebook/Printscreen

Ovo je bila tema jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji, a sagovornici voditeljke Olje Lazarević bili su Milovan Drecun, predsednik Odbora za odbranu i unutrašnja pitanja i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost.

This browser does not support the video element.

"VLJOSA OSMANI JE KARIKATURALNA LIČNOST, PRIVIĐA JOJ SE RASIZAM" Drecun: Saobraćaj se već odvija na tri mosta, ALI KURTI ŽELI OVAJ  Kurir televizija

- Dijalog je marginalizovan, jer ako pitanja koje bi trebalo da se nađu na dnevnom redu u dijalogu rešavate jednostranim potezima, jednostavno nema napretka. Nije mi samo jasno gde je tu Vljosa Osmani videla nekakav rasizam u izjavi gospodina Stana, ali jednostavno ona je jedna karikaturalna politička ličnost poznata po tim nebuloznim izjavama i ne treba mnogo obraćati pažnju na to. Ono što je u svemu tome važno jeste da je pitanje otvaranja glavnog mosta na Ibru za saobraćaj motornih vozila zapravo od političkog značaja za Aljbina Kurtija, a ne za svakodnevni život. Saobraćaj se godinama odvija na tri susedna mosta. To onda ukazuje da Kurtiju ovo treba iz nekih političkih razloga - smatra Drecun.

Njegov sagovornik osvrnuo se i na reakcije Evropske unije nakon još jedne Kurtijeve provokacije.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Evropska unija je izgubila kredibilitet što se tiče moderiranja procesa na prostoru Kosova i Metohije već koji put. Setimo se šta je Kurti sve pričao za Borelja, pa nije bilo posledica. To sve dodatno daje snagu Albinu Kurtiju za sprovođenje politike proterivanja Srba. I problem je zašto Sjedinjene Američke Države koje su majstori distribucije meke moći na svetu, ne mogu da je distribuiraju na prostoru Kosova i Metohije - istakao je Barac.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"MOST NE SMETE DA OTVORITE, OVO VAS MOLI 400 SRPSKIH ŽENA" Kurir televizija na mostu na Ibru! Evo šta se dešava u Mitrovici  Kurir televizija