O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE I ZNAČAJU REGIONALNE SARADNJE: Potpredsednica parlamenta Kovač se sastala sa ambasadorom Kipra

Skupština Srbije

Potpredsednica Skupštine Srbije Elvira Kovač sastala se u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Kipra u Srbiji Fotiju Andreasom, sa kojim je razgovarala o daljem razvijanju bilateralne saradnje dve zemlje, naročito na parlamentarnom nivou.

Elvira Kovač se, kako se navodi u saopštenju, zahvalila Kipru na razumevanju pozicija Srbije i izazova sa kojima se suočava, kao i na kontinuiranoj podršci u evropskim integracijama. Istakla je značaj parlamentarne diplomatije i daljeg razvijanja međuparlamentarnih odnosa, posebno između radnih tela dva parlamenta, kao i na polju evropskih integracija.

Kako se ističe u saopštenju, ambasador Fotiju Andreas ocenio je da je došlo vreme da Srbija dobije pozitivan signal od Evropske unije, otvaranjem novog pregovaračkog klastera i istakao da će Kipar nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, bilo reči i o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o značaju regionalne saradnje Zapadnog Balkana. Sagovornici su se složili da je dijalog neophodan radi normalizacije odnosa i bezbednosti na KiM i istakli konstruktivni pristup Beograda dijalogu.

Kurir.rs