JEDNOM SE RAĐA FENOMEN KAO ŠTO JE BORA ĐORĐEVIĆ Đukanović: Bio sam više puta na njegovim koncertima i svaki je bio doživljaj

Petar Aleksić

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a, oprostio se na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram od frontmena Riblje čorbe.

Političar je otkrio da je više puta bio na njegovim koncertima i naveo da je sa Borom Đorđevićem putovao iz Ljubljane ka Beogradu.

- Neponovljiv. Baš tako! Jednom se rađa fenomen kao što je Bora Đorđević i zauvek ostaje da živi. Jer, niko, ali baš niko i nikada, neće napraviti ništa ni približno tako dobro kao “Pogledaj dom svoj anđele”. Danas se Bora sa anđelima predstavlja Gospodu. Dobra duša, čačanski sin, srbenda, brat zvezdaš, dobija mesto i večnosti i Carstvu nebeskom. Buntovnik u mladosti, pokretač mladih, antikomunista, među prvima se sprdao sa socijalističkim sistemom kroz svoje stihove, znajući da je zatvor zagarantovan, ali ujedno svestan da je kraj jednoj nakaradnoj eri blizu - naveo je on i dodao:

- Bio sam više puta na njegovim koncertima i svaki je bio doživljaj za sebe. Đukanović je otkrio i da mu je legendarni roker bio gost u emisijama.

- Jednom smo čak putovali iz Ljubljane ka Beogradu zajedno avionom i živi se ispričali… Ostaju divne uspomene na istinsku legendu i pesme koje nikad ne umiru. On doduše sada nama peva onu njegovu čuvenu “Ravnodušan prema plaču”, jer imam utisak da je baš tu pesmu posvetio sopstvenoj sahrani, spoznavši licemerje sveta koji nas okružuje. Zauvek će tu negde biti ta “Lutka sa naslovne strane” i desetine drugih pesama uz koje su generacije odrastale. Čik danas neko neka napravi “Al Kapone”, “Volim, volim, žene”, “Pesmu o Žiki živcu”, “Svirao je Dejvid Bouvi”, “Rokenrol za kućni savet”, “Dobro jutro”… - naveo je poslanik i dodao:

- Nema više takvih muzičkih genija. Sa odlaskom Bore Čorbe i “Riblje čorbe” kao grupe jedno divno vreme prestalo je da postoji. Neka ti je večna slava genije! Voli te tvoja Srbija i moli se za nas.

Kurir.rs