ŽESTOKA SVAĐA U EMISIJI UŽIVO! Vuletić: Podržavate Rusiju, Kinu i nakaradne sisteme! Đurđev: Vi, čoveče, pozivate na suicid

Kurir Televizija

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić prethodnih dana bio je gost Narodne republike Kine. Nakon završenog Globalnog foruma o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Kini, ministar je izjavio da je ponosan na pripadnike policije koji svojim učešćem u zajedničkim patrolama jačaju prijateljstvo dva naroda.

Koliko je ova poseta važna u trenutku kada rastu tenzije u južnoj srpskoj pokrajini i može li Srbija da, barem deklarativno, nastavi politiku i sa istokom, i sa zapadom? Na tu temu za Kurir televiziju govorili su predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Naši odnosi sa Kinom i Rusijom nisu od juče, kao ni odnosi sa Evropskom Unijom. Deklarativno mi jesmo na evropskom putu, ali većina naših zvaničnika i opozicije želi samo taj evropski put, bez da Srbija ikada tamo stigne. Ova poseta neće ništa specijalno učini za naš imidž, koji je na zapadu već uništen - naveo je za početak Vuletić.

Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Đurđev je istakao važnost saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom:

- Kada je reč o Kini, ona je naš drugi najvažniji politički i ekonomski partner. To je velika sila koja podržava sve za šta se Srbija zalaže u javnosti. Ono što je suprotno kada posmatramo partnere sa zapada u odnosu na partnere sa Istoka, jeste određena vrsta uslovljavanja. Kada je u pitanju saradnja Srbije sa Zapadom, Rusija ni Kina ne imaju apsolutno nikakve zamerke. A sa druge strane, zapad ima niz primedbi kada je saradnja Srbije sa istokom u pitanju, pogotovo od kad je izbio sukob u Ukrajini.

Atmosfera u studiju je eksalirala, a Zoran Vuletić je u jednom trenutku rekao sledeće:

- Podržavate Putina, podržavate diktatorsku Kinu, podržavate odnose Srbije sa naopakim zemljama. Kome smeta Srbija u Evropskoj uniji? Putinu smeta. Imamo 50% ministara u vladi Srbije koji su direktno vezani za Putina. Aleksandar Vulin, zašto je dobio od FSB-a centralno priznanje? Leži odgovornost isključivo u Srpskom rukovodstvu, u političkim prevarantima koji su nakon atentata na Zorana Đinđića 2004. preuzeli vlast u Srbiji. Na Borisu Tadiću, na Koštunici, na Vučiću, Dačiću, Nikoliću, Šešelju i toj ekipi koja je od 2004. sve učinila da postavi politiku Srbije na šine ka Moskvi, a navodno idemo ka Evropskoj uniji.

This browser does not support the video element.

ŽESTOKA SVAĐA U EMISIJI UŽIVO! Vuletić: Podržavate Rusiju, Kinu i nakaradne sisteme! Đurđev: Vi, čoveče, pozivate na suicid  Kurir televizija

Vuletić je u svom izlaganju naveo i da Kurti nije taj koji širi teror među Srbima na Kosovu, i da treba priznati da je sav horor koji se dešava zapravo ugovoren, što je Đurđev oštro demantovao.

Na pitanje da li je to što Rusija i Kina nisu priznale nezavisnost Kosova utiče na te odnose, Đurđev je odgovorio:

- Ruska federacija i Kina jesu ključni partneri Republike Srbije za najvažnije političke probleme i izazove koje mi imamo. A jedno od njih svakako jeste pitanje Kosovo i Metohije. Zaštita je bezbednost državljana Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, bez obzira kojoj naciji pripadaju. Niko ne treba da sumnja da Republika Srbije ima dovoljno snage, volje i vojne sposobnosti da odbrani svoju teritoriju.

Nakon razmenjenih mišljenja, Đurđev je ukazao na to da Vuletić svojom ideologijom poziva na samoubistvo:

- U argumentaciji koju kolega iznosi svega ima samo pameti nema. Pozivate se na pamet, predlažete suicid. Kolega živi u dalekoj prošlosti pre 20 godina i može da se obraća onima koji su prespavali ovih 20 godina. Srbija mora da se udruži u partnerstvo sa Ruskom Federacijom i Kinom. To su najsnažnije države.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"MISLIM DA JE ISTEKLA ZABRANA ULASKA U SRBIJU BOSANSKIM PEVAČICA!" Ministar Dačić za Kurir televiziju: Sve ćemo da ukinemo  Kurir televizija