Polaznici Komandno-štabnog usavršavanja u poseti Rečnoj flotili: Cilj je upoznavanje oficira sa mestom, ulogom i značajem ove jedinice

Poseta je realizovana u okviru predmeta Komandovanje i rukovođenje

Ministarstvo Odbrane

Polaznici 71. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ boravili su juče u nastavnoj poseti Rečnoj flotili Vojske Srbije u kasarni „Aleksandar Berić“ u Novom Sadu.

Poseta je realizovana u okviru predmeta Komandovanje i rukovođenje, s ciljem da se oficiri, koji se osposobljavaju za komandne i štabne dužnosti, upoznaju s mestom, ulogom i značajem ove jedinice Vojske Srbije, roda rečnih jedinica i amfibijske i pontonirske specijalnosti roda inžinjerije.

Ministarstvo Odbrane 

Tokom posete su prezentovani namena, uloga i zadaci Rečne flotile, njene mogućnosti za izvođenje operacija samostalno i u sadejstvu s drugim snagama Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i specifičnosti realizacije zadataka na unutrašnjim plovnim putevima.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlja drugi nivo posebnih programa usavršavanja oficira tokom kojeg se oni osposobljavaju za komandovanje taktičkim jedinicama ranga bataljona i štabne dužnosti u komandama taktičkog i operativnog nivoa, a realizuje se na Univerzitetu odbrane u trajanju od jedne školske godine.