"NAJOŠTRIJE DEMANTUJEM" Ministarka Đedović Handanović jasno i glasno odgovorila Nikeziću na sramne optužbe

Nažalost, po ko zna koji put radi se o jeftinom skupljanju poena ali na veoma opasan način - optužujući ne samo Vladu Srbije već i Vladu SAD za korupciju! Tako da bolje se prvo informišite pre nego što iznosite neistine!

Instagram Printscreen

BEOGRAD - Najoštrije demantujem navode da će vlast državnim parama i najvrednijim resursima platiti strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje će Srbiju "sigurno skupo koštati", te da je u pitanju „koruptivni dil“. Ovakve optužbe nemaju nikakvo pravno utemeljenje. Navodi se i da Srbija mimo tendera, sa Amerikancima gradi solarnu elektranu od jednog gigavata. Istine radi - za izgradnju solarne elektrane bio je održan javni poziv i to uskladu sa zakonom o obnovljivim izvorima energije, reagovala je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

- Podsećam da su pristigle tri ponude iz različitih delova sveta. Sve je to bilo javno, transparentno, a pobedio je konzorcijum na celu sa Hyundai engeneering - međunarodnom korporacijom iz Južne Koreje. Nažalost, po ko zna koji put radi se o jeftinom skupljanju poena ali na veoma opasan način - optužujući ne samo Vladu Srbije već i Vladu SAD za korupciju! Uzgred, Sporazum o strateškom partnerstvu sa SAD se ne primenjuje na ovaj projekat! Tako da bolje se prvo informišite pre nego sto iznosite neistine!, poručila je ministarka.

Ona je dodala i sledeće: 

- Podsećam i da je vlast pre 2012. godine potpisala slične sporazume sa Francuskom i Rusijom na primer. Ali sada Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) optužuje te iste Francuze za korupciju sa kojima je za vreme njihove vlasti potpisan Memorandum o razumevanju za izgradnju metroa u Beogradu!

- Jasno je da se radi o jeftinoj ali veoma nepromišljenoj i neutemeljenoj političkoj borbi. Cilj sporazuma koje Srbija ima sa najrazvijenijim državama jeste efikasnija realizacija projekata i to iz raznih oblasti, a sve zarad boljitka građana naše zemlje i dugoročnih koristi, podizanja životnog standarda i zaštite naših interesa, zaključila je ministarka Đedović Handanović.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

SRBIJA NEĆE BITI PREKOPANA, ZDRAVLJE NIJE UGROŽENO Đedović Handanović za Kurir televiziju: Zemlja smo bogata rudama i mineralima  Kurir televizija