"SVAKO KO IMA TELEFON POSTAJE MEDIJ" Ko je "lažna elita u kojoj caruje autošovinizam"? Barac: Činjenice preuzimaju sa društvenih mreža, a prave studije nema!

"Često zbog lošeg informisanja imamo ljude sa pogrešnim zaključcima, oni targetiraju svoju državu i narod kao nešto nazadno, degradirajuće i poražavajuće, a neke druge kao napredne i superiorne"

Kurir Televizija

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je znatno povećanje penzija, minimalne zarade i plata u javnom sektoru, prosvetnim i predškolskim ustanovama. Govoreći o svim važnim temama, Vučić je, izmedju ostalog, najavio i da će nadležni za 12 dana izaći sa planom kako da se reše liste čekanja u zdravstvenim ustanovama

Rečenicu koju je Vučić izgovorio, "imamo lažnu elitu u kojoj caruje autošovinizam", prokomentarisao je gost jutarnjeg programa Kurira, Srđan Barac, iz Centra za društvenu stabilnost:

- Svako od nas će se suočiti sa tim u svom okruženju. Često zbog lošeg informisanja imamo ljude sa pogrešnim zaključcima, oni targetiraju svoju državu i narod kao nešto nazadno, degradirajuće i poražavajuće, a neke druge kao napredne i superiorne, iako to nije tačno. Svako ko ima telefon postaje medij koji širi svoje mišljenje.

Kurir Televizija 

On je ovu temu vezao i za pitanje koje je podelilo javnost, odnosno projekat "Jadar".

- Dobar deo društva na osnovu lažnih pretpostavki dolazi do loših zaključaka, da je litijum rešena i odlučena stvar. Činjenice su preuzete sa društvenih mreža, a nema stvarne studije. Takvi ljudi će biti uvek protiv ovakvih projekata, nebitno da li je u pitanju kopanje litijuma ili Beograd na vodi - rekao je Barac.

On je istakao i da je činjenica da Srbija privlači preko 60% zapadnih investicija, da ima mnogo veći razvoj nego države u regionu, kao i da je Srbija došla u poziciju gde su socioekonomski i politički procesi usklađeni.

This browser does not support the video element.

"SVAKO KO IMA TELEFON POSTAJE MEDIJ" Ko je "lažna elita u kojoj caruje autošovinizam"? Barac: Činjenice preuzimaju sa društvenih mreža, a prave studije nema!  Kurir televizija

Govoreći o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, on je poslao poruku jedinstva i objasnio šta bi značilo razrešavanje trenutnih problema.

- Svi moramo da ostanemo ujedinjeni, ostavimo razlike sa strane, podržimo nacionalni interes i pošaljemo poruku jedinstva, da smo iza Srba koji su na prostoru KiM i da nećemo dozvoliti da se uzme naša teritorija - rekao je, i dodao:

- Moraju da izađu sa predlozima koji će biti zadovoljavajući za Srbiju, a to je minimum procesa koji mora da se ispoštuje, da se zaštite Srbi na KiM. Oni to lako mogu da urade, da reaguje Kfor a ne tzv. Kosovska policija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

DIREKTOR CENTRA ZA ODGOVORNE MEDIJE O VAŽNOSTI SASTANKA VUČIĆA I ŠOLCA za Kurir: Važan je naročito iz jednog razloga  kurir televizija