POKRENUTA PRELIMINARNA ISTRAGA PROTIV ČETVORICE UHAPŠENIH MLADIĆA: Potvrđeno da su fizički i psihički zlostavljani

Policija tzv. Kosova započela preliminarnu istragu mladića srpske nacionalnosti uhapšenih u noći između 9. i 10. septembra u Severnoj Mitrovici.

Profimedia

Policijski inspektorat tzv. Kosova pokrenuo je preliminarnu istragu u vezi sa hapšenjem četvorice mladića prošle nedelje u severnom delu Mitrovice, potvrđeno je za KoSSev.

- PIK nije do sada primio nijednu žalbu u vezi sa slučajem, ali je po službenoj dužnosti započeo preliminarnu istragu - naveli su iz PIK-a.

U okviru te istrage, precizirali su, njihovi istražitelji su započeli proces prikupljanja informacija, službenih dokumenata i napisa u vezi sa ovim slučajem, kao i video zapisa.

Potvrđuju i jutrošnja saznanja našeg portala, da su, u sklopu te istrage, četvorica mladića srpske nacionalnosti saslušana od strane istražitelja PIK-a u stanici policije Sever.

- U okviru istražnih radnji, istražitelji PIK-a dobili su dozvolu od sudije za prethodni postupak da saslušaju četiri građanina srpske zajednice, a završetak ovog postupka očekuje se danas - naveli su.

Foto: KoSSev 

Dodaju i da su, u okviru iste istrage, uspostavili kontakt i sa tužiocem.

- U saradnji sa njim će se odlučivati o narednim koracima - poručuju.

Mladiće je danas oko 10 časova u stanicu dovezla policija, s obzirom na to da se oni od 11. septembra nalaze u kućnom pritvoru.

U pitanju je slučaj hapšenja četvorice mladića u severnom delu Mitrovice u noći između 9. i 10. septembra. Policija je po hapšenju potvrdila da su oni uhapšeni zbog navodnog vređanja i napada na dvoje policajaca iste noći na mitrovačkom šetalištu.

Međutim, na mrežama su se pojavili snimci hapšenja u ulici nekoliko stotina metara udaljenoj od šetališta, a pojedini građani tvrde da su mladići pre i tokom hapšenja tučeni.

Da je bilo fizičkog kontakta od strane policije, kao i psihičkog nasilja, potvrdio je potom i advokat jednog od njih, odnosno zamenik prištinskog Ombudsmana, Srđan Sentić.

Ovo hapšenje, a naročito spomenuti navodi o upotrebi nasilja, bio je povod za gotovo celodnevni protest više stotina ljudi ispred policijske stanice u severnom delu Mitrovice 11. septembra koji su zahtevali da se mladići puste, a policajci sankcionišu.

Mladićima je tog dana, nakon isteka policijskog zadržavanja, određena jednomesečna mera kućnog pritvora i na teret im je stavljeno delo „napad na službeno lice“.

Kurir.rs/KoSSev/Prenosi: A.Ć.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

VIŠE OD 50 STRANICA O DETALJIMA NAPADA NA SRBE NA KiM! Silvija Slamning otkriva: Postoji eksponencionalni rast od 2021. godine, ovo je puzajuća oluja  Kurir televizija