KURTI MI JE NACRTAO METU NA KUĆU! Rajko Jevtić: Tužiću ga sudu u Strazburu
Foto: Kosovo online

KURTI MI JE NACRTAO METU NA KUĆU! Rajko Jevtić: Tužiću ga sudu u Strazburu

SRBI NA KIM -

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je sa skupštinske govornice prozvao i označio veći broj Srba kao "teroriste" i "kriminalce", među kojima i Rajka Jevtića, uz tvrdnju da je "njegova kuća baza za vođe nelegalnih strukura", a Jevtić za Kosovo onlajn navodi da mu je na ovaj način nacrtana meta i da namerava da Kurtija tuži sudu u Strazburu.

Rajko Jevtić kaže da nema čega da se stidi i da je ceo život pošteno radio, kao i da u poslu nikada nije birao ljude po naciji, veri ili jeziku.

"Danas mi je nacrtana meta na kući od strane premijera Aljbina Kurtija. Zarad istine mogu da vam kažem da mi je mirna savest, a te nabeđene izjave premijera iz Prištine nisu me mnogo dotakle. Dotaklo me je kao čoveka jer sam ja jedan od ljudi na listi, neprijatno mi je zbog mojih prijatelja Albanaca jer ne želim da steknu pogrešan utisak. Ja sam privrednik i sportski radnik. Išao sam i na jug, obilazio Dečane, Pećku Patrijaršiju, Gračanicu...U Bošnjačku mahalu sam išao milion puta, tu se snabdevao robom“, kaže Jevtić.

Rajko ipak kaže da se na ovaj način može optužiti svako od učesnika bilo kog skupa.

„Kao što je mene optužio prištinski premijer tako može da tuži bilo kog od nas. Na svakom skupu sam bio prisutan nikada nisam nosio masku niti sam imao čega da se stidim. Uz svoj sam narod tražimo svoja zakonska prava i istrajaćemo u tome“, kaže on.

Jevtić najavljuje i tužbu protiv Kurtija.

„Tražićemo podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju da premijera Kurtija tužimo u Strazburu zbog ovakvih navoda. Bez ikakvog dokaza iako je premijer, bez suđenja on je nama nacrtao metu na čelu“, ističe Jevtić.

Jevtić je ranije radio čak i komisiji za izbor lokalnih lidera u selu Boljetin gde je i nedavno postavljeni gradonačelnik položio zakletvu, nikada nisam imao nikakvih problema.

Ipak Jevtića je najviše pogodilo što mu je na listi i sin.

„Snimili ste kuću koju je Kurti predstavio kao Krizni štab gde se mi okupljamo gde vršimo terorizam. Moj sin je autolimar, radi u Narodnoj tehnici i ovo mu je dodatni izvor prihoda kako bi prehranio porodicu, svi mogu da se uvere da su Kurtijeve reči lažna priča“, poručuje Jevtić.

Rajkova supruga Tanja kaže da je frapirana i da ne zna šta može da očekuje niti sama može da se skoncentriše na bilo šta od kako je čula vesti o svom suprugu i sinu i da je njihovu kuću Aljbin Kurti označio kao metu.

„Ne znam šta da vam kažem, o čemu da razmišljam, umesto da razmišljam o lepim stvarima ja se sekiram za muža, za decu i za celu našu okolinu posle ovakve situcije. Nikada nikakav problem nismo imali. Naša porodica, Jevtić , je poštena i vredna porodica ceo život živomo ovde i moj suprug i ja i naša deca. Gajim decu i čuvam ih i umesto da se radujemo lepim stvarima evo šta nam se dešava“, kaže Tanja.

Ona kaže da se njihov mnogo menja nakon što su vesti iz Prištine sa skupštinskog zasedanja stigle do porodice Jevtić, uprkos svemu ona poručuje da ostaju u svojoj kući i da je nikada neće napustiti.

„Ne mogu da verujem šta se danas desilo. Na moju kuću, mog muža i mog sina nacrtana je meta. Moj sin je limar pošteno radi, on je limar i nema nikakve veze sa, kako ga je Kurti nazvao teroristom. Ovo je jedna normalna porodica i ja sada stvarno nemam mira“, na pitanje novinara da li joj kroz glavu dolaze ideje da odu odavde ona je rekla da o tome ne razmišljaju.

„Ne, ne, ne i ne. Znači ne. Ovde ostajemo, ovde čemo da živimo, ovde ćemo da se borimo. Svu zajedno i svi skupa, mi nemamo gde“, rekla je Tanja.

Komšija Aldo Baldini kaže da jedino što je primeto da se događa oko kuće Jevtića je sređivanje dvorišta.

„Ja sam tu blizu komšija. Video sam ovih dana dve kosilice i trimer i grabulje ništa više i nikog više. Sve ovo unosi nemir u istom kontekstu se pominje i mog brata unuk koji se nalazi na lečenju u Beogradu. Naravno da sam uplašen jer nas neko pominje u ovakvom kontekstu“, kaže prvi komšija Jevtića.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track