Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Dragiši Milenkoviću iz Kišnice
Foto: Kosovo online printscreen

suđenje u prištini za navodni ratni zločin

Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Dragiši Milenkoviću iz Kišnice

SRBI NA KIM -

Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini ispitivanjem svedoka tužilaštva nastavlja se suđenje u slučaju Dragiše Milenkovića iz Kišnice, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin.

Danas je predviđeno saslušanje dva svedoka, a Milenkovićevu odbranu čine advokati Jovana Filipović i Živojin Jokanović. U sudnici su prisutni i članovi Milenkovićeve porodice.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici.

Milenković se tereti da je kao zatvorski čuvar tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine u prištinskom zatvoru, ogranak u Lipljanu, u svojstvu službenog lica i u saizvršilaštvu sa drugim službenim licima, kršeći pravila međunarodnog prava tokom sukoba, "na sistematski način maltretirao albanske zatvorenike mučeći ih na nehuman način različitim predmetima".

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Milenkovića 26. decembra 2023. godine, a advokat Dejan Vasić tražio je da se i kosovski premijer Aljbin Kurti sasluša kao svedok u Milenkovićevom slučaju jer je bio pritvoren u zatvoru u Prištini u vreme kada je Milenković radio u tom zatvoru.

Nakon hapšenja Milenkovića danima se protestovalo u Gračanici.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track