SAD JE PROFESIONALAC: Drobnjaković iz Severne Mitrovice potpisao ugovor sa KK Kolubara
Foto: Facebook Printscreen/KK Trepča

karijeru nastavlja u lazarevcu

SAD JE PROFESIONALAC: Drobnjaković iz Severne Mitrovice potpisao ugovor sa KK Kolubara

SRBI NA KIM -

Mladi košarkaš iz Severne Mitrovice Vuk Drobnjaković potpisao je profesionalni ugovor i karijeru će nastaviti u KK Kolubara iz Lazarevca, prenosi Kontakt plus.

Iz Kolubare su poručili da je potpis mladog Mitrovčanina za njihovu ekipu zapravo "zalog za budućnost".

"Njegova energija i posvećenost biće od velikog značaja za našu ekipu u narednim sezonama, a verujemo da će njegov dolazak doneti novu snagu i motivaciju celoj ekipi", poručili su iz ekipe iz Lazarevca.

Na angažmanu su Drobnjakoviću čestitali i iz matičnog kluba – Trepče iz Kosovske Mitrovice.

"Seniorski debi imaće u B ligi gde će od naredne sezone braniti boje Kolubare zajedno sa našim bivšim reprezentativcem Stefanom Birčevićem, a pod trenerskom ‘palicom’ Nebojše Vagića. Čestitke i puno uspeha našem Vuku", poručili su iz KK Trepča.

Drobnjaković je rođen 2005. godine u Kosovskoj Mitrovici, započeo je svoju košarkašku karijeru u KK Trepča, a zatim nastavio u OKK Beograd.

Svojim izuzetnim talentom privukao je pažnju Crvene zvezde, gde se dokazao nastupajući u juniorskoj ABA ligi, juniorskoj Evroligi i Jedinstvenoj ligi Srbije.

U Jedinstvenoj ligi Srbije beležio je u proseku 10 poena, 3 skoka, 4 asistencije i 2 ukradene lopte za 25 minuta po utakmici, dok je u juniorskoj ABA ligi prosečno ostvarivao 9 poena, 3 skoka, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za 28 minuta po meču.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track