Nakon što je Saši Zlatkoviću iz Beograda, koji je 22. jula uhapšen na prelazu Merdare kada je krenuo na obeležavanje četvrt veka od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, Osnovni sud u Prištini izrekao petomesečnu kaznu zatvora, reagovala je Kancelarija za KiM ukazujući da je ta odluka jedan dokaz da kosovsko pravosuđe ima jedan jedini cilj - da tlači i zastrašuje Srbe.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da je Zlatković uhapšen zbog verbalnog delikta kada se uputio na humanitarni fudbalski turnir uoči obeležavanja 25 godina od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom.

"Sud u Prištini naravno ne kažnjava počinioce tog maskra, ali zato progoni sve one koji se drznu da podsete da je separatistička ideja na Kosovu i Metohiji bila i do danas ostala u svojoj samoj suštini teroristička i zločinačka. Ubice srpskih žetelaca danas su verovatno ugledne ličnosti u establišmentu Aljbina Kurtija, kao što je za njih heroj i Azem Kurtaj, koji je, i pored toga što je hladnokrvno pucao na Badnje veče na srpsku decu, slobodan čovek", navodi se u saopštenju.

Priština, ističu iz Kancelarije za KiM, ima dve i po decenije istu vladajuću ideologiju - "zatiranje srpskog naroda".

"Političke i pravosudne strukture u Prištini su jezgro zločinačke strukture na čijem je čelu Aljbin Kurti, i svako ko se pretvara da na Kosovu i Metohiji deluju nekakve regularne demokratske institucije negira evidentnu i bolnu istinu - da je u Prištini zatiranje srpskog naroda već dve i po decenije vladajuća idelogija", navodi se.

Bonus video:

tv Most Srbi sa KiM poslali poruku Vučiću: "Vrhovni komandande, čekamo te"