Milosavljević: Šalju specijalce pod punom ratnom opremom! Srbe na KiM dočekao novi horor: Sva ljudska prava su ugrožena (video)
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

Milosavljević: Šalju specijalce pod punom ratnom opremom! Srbe na KiM dočekao novi horor: Sva ljudska prava su ugrožena (video)

SRBI NA KIM -

Srbi sa KiM ponovo su se okupili ispred zgrade blokirane Opštine u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da ih tzv. kosovska policija pusti na njihova radna mesta.

O ugroženom statusu srpskog naroda na KiM, kao i institucija koje su od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda, u emisiji "Puls Srbije" govorio je Zoran Milosavljević, politikolog.

Zoran Milosavljević
foto: Kurir Televizija

- Svi ugovori, sve što treba da štiti naše građane, na kraju je bilo samo oruđe kojim se kupovalo vreme. Dinar je otišao sa Kosova, nemamo više institucije poput pošte, PIO fonda, četiri opštine... Ne vidim nikakvu reakciju od predstavnika EU, nadam se da neće biti neka vrsta Oluje ili nečega što je bilo u drugim delovima gde su Srbi živeli - rekao je Milosavljević, pa dodao:

- Očekujem reakciju Kfora i međunarodnih snaga. Koja je njihova uloga ako ne brane stanovništvo i ne poštuju međunarodne sporazume? Naši političari rade sve što je u njihovoj moći.

On je tokom emisije govorio o merama koje se moraju preduzeti kako bi se ova agresija zaustavila.

07:00

Milosavljević: Sva ljudska prava su ugrožena! Srbima sa KiM oduzeta radna mesta - Šaljete specijalce pod punom ratnom opremom

- Ako puštate da se tako ponašaju prema srpskom stanovništvu, oni će nastaviti da pojačavaju intezitet, ako vide da ne reagujemo otići će dalje. Ono što bi trebalo da se uradi je pod hitno zaustaviti ovakvo ponašanje jer postoji forsiranje moći specijalnim jedinicama nad targetiranim stanovništvom, šaljete pod punom ratnom opremom specijalce da bi uplašili stanovništvo i umanjili procenat koji je ostao. Ono što bi međunarodne snage trebalo da urade je da zaštite srpsko stanovništvo i da njihove institucije izvrše dovoljno pritiska da se sve vrati na pređašnje stanje - ističe Milosavljević.

Ovaj politikolog pričao je i o tužnoj slici trenutnog života Srba na Kosovu i Metohiji.

- U razgovoru sa prijateljima koji žive dole, oni se plaše da uopšte izađu. Samo se intezitet straha pojačava. Dovoljno je međunarodnim snagama da posmatraju jedan dan prosečne srpske porodice na KiM da shvate ko je ovde ugrožen i diskriminisan, sva ljudska prava su prekršena - tvrdi Milosavljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:28

IZVEŠTAJI AMERIČKE POLICIJE POKAZALI TZV. KOSOVO KAO CRNU RUPU? Stručnjaci o problemu krijumčarenja ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track