Sedmi je dan blokade zgrada srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Iz njih je policija počela da iznosi dokumentaciju.

Više na severu Kosova i Metohije Dejanom Miletićem iz Centra za proučavanje globalizacije.

Kurir televizija "Dovoljna je mala iskra da promeni ceo ambijent i situaciju" Miletić o Srbima na Kosovu: Neizdrživo je stanje našeg naroda

- Pa ja mislim da je neizdrživo stanje kada je u pitanju naš narod na Kosovu i Metohiji, da je to krajnji trenutak da i međunarodna zajednica zauzme mnogo oštriji stav. Ne u smislu, sviđa nam se šta Kurti radi ili nam se ne sviđa, ili nije dobro, ili tapšanje po ramenu, kao pretnja. Ne, moraju energične mere. To je jedan bukvalno uzurpator institucija koji je promovisao nasilje kao deo svoje politike i na kraju sproveo jedan sveopšti teror. Ovde se ne radi samo u ovom trenutku. To je stalno jačanje pritiska i tog nasilja prema srpskom narodu. Znači, godinu i po dana nemamo robe srpske, ukinuli su platni promet, onemogućili ljudima da rade. To je nekoliko hiljada ljudi, to su porodice. I onda dobijete kao no, no, a ovamo sve nastavlja se dalje - započeo je Miletić, pa dodao:

- Mislim da je ovo daleko otišlo i da ja se zaista brinem za naš narod koji je svašta nešto učinio u očuvanju mira. Ali ovo su stvari koje nije da nisu normalne, nego su zaista ozbiljne provokacije po bezbednost, po budućnost, ne samo tih ljudi nego i uopšte celog regiona. Te kalkulacije da mogu da rade šta hoće, dokle hoće, su loše kalkulacije i da dovoljna je mala iskra da promeni celu ambijent i celu situaciju.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija "KOSOVO JE CRNA RUPA NA BALKANU!" Stručnjaci tvrde: Islamisti su tamo stacionirani! Invazija na Evropu traje tiho