Kraj prethodne nedelje obeleila je poseta izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka Prištini, kao i protesti Srba sa severa Kosova koji su obustavljeni do 1. oktobra.

Na ovu temu govorio je gost emisije "Puls Srbije" Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

kosovo.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Lajčak reaguje koliko da se ne kaže da EU ništa ne radi povodom povećanja krize koja je stalna na severu Kosova zbog ponašanja Kurtija. Reaguje na način koji ne može da pomeri stvari u pozitivnom pravcu, već samo ohrabri Kurtija - tvrdi Drecun.

On ističe da je Priština ta koja je umrtvila dijalog, kao i da ne veruje da će razgovori koji su planirani za Brisel napraviti ikakav stvaran pomak u odnosu Beograda i Prištine.

Kurir televizija IZA PROBLEMA NA KOSOVU SE KRIJE TAJNI FAKTOR! Drecun tvrdi: Kurti neće popustiti iz jednog razloga!

- Zašto bi Priština sad pravila korak unazad, kada je već napravila sve jednostrane korake? Ne poštuju ni jedan jedini sporazum. Neće se postići rešenje jer Priština nema političku volju, žele da potpuno zauzmu sever Kosova, eliminišu sve srpske institucije, instaliraju institucije tzv. Kosova i smanje broj Srba tako što će im onemogućiti normalne uslove života - ispričao je za Kurir Milovan Drecun.

On objašnjava da na putu do poboljšanja uslova života za Srbe na Kosovu stoji i činjenica da ne postoji dovoljno pritiska na Prištinu sa zapada, kao i da zbog predstojećih izbora Kurti neće dozvoliti da se njegova dosadašnja dela izbrišu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija "IZVEŠTAJI AMERIČKE POLICIJE POKAZALI TZV. KOSOVO KAO CRNU RUPU?" Stručnjaci o problemu krijumčarenja ljudi