"Nisu mu dali vodu, nisu mu dali da kontaktira s porodicom, nisu mu dali da pozove advokata, tako da je ovo nezapamćen skandal od strane policije", rekao je Delević

U policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici u toku je saslušanje četvorice srpskih mladića koji su uhapšeni sinoć zbog navodnog napada na službena lica.

Advokat uhapšenog R.N. Miloš Delević potvrdio je za Radio kontakt plus da je njegov klijent uhapšen zbog navodnog napada na službeno lice.

"On je brutalno pretučen od strane policije prilikom hapšenja, a i kasnije tokom boravka u stanici policije. Celu noć je molio za lekarsku pomoć, i to mu je na kraju odobreno u jutarnjim časovima. Nekoliko puta su mu udarani šamari, tvrdi da je 5-6 puta udaren u genitalije i da je psihički i fizički maltretiran. Nisu mu dali vodu, nisu mu dali da kontaktira s porodicom, nisu mu dali da pozove advokata, tako da je ovo nezapamćen skandal od strane policije", rekao je Delević.

Prema njegovim rečima, njegov klijent je priveden u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, a jutros je prebačen u južni deo.

Na pitanje novinara da li ima tačnu informaciju kako se sve desilo i da li su policajci bili u civilu, Delević je potvrdno odgovorio.

"Policajci su bili u civilu. Međutim, policija i moj klijent se ne slažu oko toga kako je došlo do incidenta. Moj klijent tvrdi da su vikali na njih i da su se oni uplašili zbog dešavanja prethodnih meseci i godina, i počeli da beže. I da su ih sustigli kod picerije 'Mrvica' i da su ih tamo pretukli", kazao je advokat.

Kurir.rs/Beta