Nakon hapšenja četvorice Srba i dvojice funkcionera Srpske demokratije, koji su privedeni pa pušteni, situacija na Kosovu i Metohiji se dodatano komplikuje.

Nove informacije o protestima Srba, ali i šta će se dalje dešavati sa četiri uhapšenih momaka, izneo je reporter Kurira Darko Mirković.

- Situacija je veoma loša, ne znam šta donosi današnji dan. Uhapšeni momci su i dalje u pritvoru, a danas ponovo treba da se pojave pred tužiocem ili će tzv. Kosovska policija doneti odluku za oslobađanje uz dalji postupak - rekao je Darko o incidentu koji je obeležio kraj prošle nedelje.

Kurir televizija KURTI PREVRTAO EULEKS KAMIONE, SADA HAPSI ZBOG ZVIŽDALJKE! Reporter o stanju na KiM: Situacija je loša, ne znam šta donosi dan

On se osvrnuo i na mirne proteste građana zbog blokade srpskih institucija:

- Za 10 časova u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred policijske stanice, zakazan je miran protest građana. Svi oni će doći da izraze svoj revolt, ne samo zbog jučerašnjih dešavanja, već kompletne situacije na KiM. Tkz. premijer Aljbin Kurti se iznenada pojavio u severnom delu Kosovske Mitrovice, što je izazvalo veliko negodovanje građana, a najburniji u svemu tome su bili mladi ljudi iz Srpske demokratije. Odmah je priveden Aleksandar Arsenijević i njegov podpredsednik Ivan Orlović, a u popodnevnim satima su pušteni.

janjus01-ap-visar-kryeziu.jpg
AP 
foto: AP

Darko postavlja i pitanje kojim se, kako kaže, sada svi bave: šta podrazumeva rušenje javnog reda i mira? On podseća da iako su Srbi uhapšeni pod ovim izgovorom, iako je u pitanju bilo samo duvanje i pištaljku i protest, Kurti je pre zviždao čak i u Skupštini, sa svojim saradnicima prevrao srpske kamione, a svuda su bili grafiti "zajednica neće proći". Ipak, on nikada nije bio priveden.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija "IZVEŠTAJI AMERIČKE POLICIJE POKAZALI TZV. KOSOVO KAO CRNU RUPU?" Stručnjaci o problemu krijumčarenja ljudi