Takozvana kosovska policija već 15. dan blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, pa zaposleni ne mogu na svoja radna mesta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u današnjem obraćanju naciji, od 18 časova, objasniti šta se dešava na Kosovu kao i šta će država preduzeti povodom tih događanja.

Reporter Kurira Darko Mirković je za emisiju "Puls Srbije" izveštavao o atmosferi koja vlada u Kosovskoj Mitrovici.

sequence-02.00-03-25-06.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Svaki dan na severu Kosova i Metohije je dug u smislu da rano počne a teško se završava. Tzv. Kosovska policija je izdala zvanično saopštenje šta je zaplenjeno u trezoru Narodne banke u Leposaviću, a to je velika količina dinara, ali i eura i dolara. Oni ističu da je u pitanju prljavi novac i da su zabranili rad još jednoj, po njima nelegalnoj, instituciji - rekao je Darko.

On je dodao i da je ispred ove institucije razvučena žuta policijska traka, kao i da radnici ne mogu na posao. Govoreći o ovom novom dešavanju, on se osvrnuo i na ljude koji već 15 dana ne mogu da odu na svoje poslove:

Kurir televizija "OČEKUJE SE REAKCIJA SRBIJE" Reporter u Kosovskoj Mitrovici: Zabranili su još jednu srpsku instituciju, situacija je mnogo teška

- Radnici koji su 15 dana u blokadi u poslednjih par dana ne protestuju, a očekuju se nove informacije. Očekuje se da se čuje zvaničan stav Srbije o načinu na koji će reagovati, jer je stiuacija dosta teška.

On je pomenuo i situaciju koja je juče potresla Srbiju, o hapšenju čoveka starog 85 godina, koji je bio u sudskom procesu sa Albancima zbog svoje imovine, a onda se pojavila optužnica za ratne zločine:

- Taj čovek je došao da obiđe svoje imanje. Njegov advokat kaže da je ovo šablon za nekoga ko želi da dokaže da je njegova imovina koju je stvarao ceo život. Svakako se očekuje novi incident, pošto su oni postali svakodnevica.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija "IZVEŠTAJI AMERIČKE POLICIJE POKAZALI TZV. KOSOVO KAO CRNU RUPU?" Stručnjaci o problemu krijumčarenja ljudi