ŽESTOKA DEBATA PRED KAMERAMA KURIRA! Bulatović: Može se očekivati prolivanje srpske krvi na Kosovu?! Dikić tvrdi: EU bi rešila to pitanje za 48 sati da to želi!

Bulatović je istakao da Vučić stalno poziva na jedinstvo

Shutterstock, Kurir Televizija

Takozvane Kosovske bezbednosne snage izgradiće vojnu bazu na bivšem aerodromu Dumoši, koji je udaljen samo 15 kilometara od administrativne linije. To bi moglo da se shvati kao novi pritisak Aljbina Kurtija na Srbe na severu.

Dok srpski živalj na Kosmetu čeka sledeći potez prištinske administracije, kojim im poručuju da hoće etnički čisto tzv. Kosovo, u Briselu se danas nastavljaju razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prištine.

Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su lekar, pisac i voditelj, doktor Aleksandar Dikić, kao i Dejan Bulatović, narodni poslanik.

Kurir Televizija  Dejan Bulatović

 - Ovakav incident je bio očekivan. Ono što se očekuje od države i predsednika je da odgovara mirom, koji treba očuvati po svaku cenu. Ono što je najvažnije je da će se razgovori nastaviti kako bi se tačno objasnilo šta se dešava na Kosovu. Ovde se radi o pripremi egzodusa sprskog naroda. Idu u destabilizaciju i građanski rat, a što je najgore i etničko čišćenje. Ovde može da se očekuje prolivanje krvi - istakao je na početku Bulatović.

Dikić je istakao da ne očekuje nikakve pomake nakon današnjeg razgovora:

This browser does not support the video element.

ŽESTOKA RASPRAVA PRED KAMERAMA KURIRA! "Može se očekivati prolivanje krvi na Kosovu!" Dikić tvrdi: EU bi rešila to pitanje za 48 sati da to želi!  Kurir televizija

- Pregovori u Briselu su odavno u ćorsokaku. Pokazuje koliko su sve tri strane nesposobne, što je pre svega Evropska Unija, zatim Aljbin Kurti, a na kraju i naša država. Srbija nema snage da pritisne Prištinu da urade ono na šta su pristali. Amerika je prepustila Evropskoj uniji da reši ovaj problem, ili da se slomi i da Amerika upadne i reši situaciju, ili da dokaže da može da reši ovo. Ovo je sramota za Evropsku uniju - rekao je Dikić.

Kao odgovor na Dikićeve konstatacije, Bulatović je izneo stav da je Srbija sasvim odgovarajuće pristupila problemu:

- Srbija najpre vodi jednu ozbiljnu politiku, pre svega prema našem narodu na KiM. Ovaj paket mera je upućen direktno našem narodu. Aleksandar Vučić je lider Srbije koji odgovara mudrom politikom, tako što ne unosi nemir i ne raspaljuje vatru. On garantuje mir u čitavom regionu. 

Kurir Televizija 

 - Da Evropska Unija zaista to želi, oni bi mogli za 48 sati da pritisnu Kurtija da ispuni ono na šta se Priština obavezala 2013. godine. Ono što smo navikli da gubimo u ratu, sada gubimo u miru. Dovoljna je jedna nestabilnost za egzodus Srba. Sveobavezujući sporazum za koji je Vučić rekao da je prihvatljiv sem stavke da KiM bude članica EU, je i meni prihvatljiv, smatram da je to razuman stav  - rekao je Dikić, i dodao:

- Mi samo čekamo neko pitanje da se podelimo, a oni koji su najodgovorniji jašu tu podeljenost. Srbi se ne slažu ni oko čega, jer nismo navikli na dijalog.

Bulatović je na stav Dikića imao svoj odgovor:

- Kako je moguće da su demokrate dovele državu u situaciju u koju su je dovele, a da Aleksandra Vučića posećuju svi lideri sveta? Ako pitate zašto nema jedinstva, na sve ono gađanje toalet papirom, mi smo ćutali. Kada je Vučić došao i rekao da moramo imati jedinstvo, oni su ustajali da ga biju. Vladajuća većina je pokazala dostojanstvo, a Draga Đilas i Marinika Tepić i ostali opozicionari su odgovorili najsramnijim političkim gestovima.

Uhapšeni Srbin (80) na KiM u lošem zdravstvenom stanju

Reporter Darko Mirković je o ovom penzioneru koji je u lošem zdravstvenom stanju, za Kurir televiziju izneo najnovije informacije:

- On se nalazi u zatvoru kod Podujeva, a njegov sin je upravo stigao na teritoriju KiM. Oni su inače u Mladenovcu poslednjih 15 godina. Sin nije siguran da li mu je otac jeo, a čovek ima tri bajpasa. Kompletna rodbina je juče uputila apel međunarodnoj zajednici, tražeći samo da se ljudski odnose prema čoveku. 

Darko je naveo i da Srbi očekuju nešto od današnjeg razgovora, ali ne očekuju previše jer ne veruju da bi Priština išta usvojila, ističući da je Priština saopštila da nema o čemu da razgovara.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"Ako Srbija ne pošalje vojsku na Kosovo, uvek može zadati ekonomski udarac" Strručnjaci analiziraju: Šta bi nam donela okupacija?  Kurir televizija