KNIĆ - Iako je prošlo više od nedelju dana od kako je predsednik Nikolić proglašen za počasnog građanina Knića, to je i dalje tema broj jedan ove opštine. Opozicija, predvođena LDP-om, je na javnoj tribini opet negodovala i raspravljala s građanima zašto za počasnog građanina nije proglašen premijer Vučić.

Rešena da stvari istera na čistac opozicija i dalje raspravlja o tome zašto da počasni građanin Knića bude predsednik Tomislav Nikolić, kada je premijer Aleksandar Vučić, kako tvrde opozicionari, uradio daleko više za njihovu opštinu.

“Ono čime se kandidat za počasnog građanina ne može pohvaliti jeste i činjenica da se ne može pohvaliti da je i kilometar asfalta u opštini uradio. Da bi neko bio proglašen tako visokim zvanjem na teritoriji Knić ipak treba da ima neke zasluge”, kaže Nikola Čamparević, odbornik LDP u Skupštini Knića.

ldp-logo.jpg
Nebojša Mandić 
Foto: Neboša Mandić

“Kolega Čamparević je opisao to da je bivša vlast imala odličnu saradnju sa Republičkom vladom iako ne pripada istoj opciji. I iz te saradnje je proistekao predlog da se za počasnog građanina opštine Knić predloži Aleksandar Vučić. Ja sam, u svoje lično ime pričam, prilično siguran da kad bi to referendumsko pitanje bilo da bi u opštini Knić Aleksandar Vučić dobio znatno više glasova I znatno veću podršku”, kaže Radomir Cvetić iz SDP.

I za meštane Knića zvanje počasnog građanina je tema rasprave. U anketi kažu:

“Drago nam je to. Pozdravljamo to”.

“On samo za Bajčetinu njegovu radi, a Knić niko ne vidi”.

tomislav-nikolic-crkva-bajcetina.jpg
Nemanja Pančić 
Foto: Nemanja Pančić

“Zaslužuje. Trebalo je i ranije da bude proglašen”.

“Predlog da predsednik bude počasni građanin Knića nikako ne podržavam ali ne podržavam ni predloga da počasni građanin bude premijer Vučić”.

Da podsetimo, čitava zbrka u Kniću nastala je kada je dvadeset i devet odbornika od dvadeset i jedan se čvrsto rešilo da Tomislav Nikolić bude proglašen za počasnog građanina opštine.

Argument kojeg se većina drži jeste da od predsednika Srbije nema boljeg domaćina i zemljaka.
“Iz sveta iz raznoraznih oblasti su bili gosti u Bajčetini i znaju za opštinu Knić, Gružanski kraj, Šumadiju i Srbiju.E to je obrazloženje”, kaže Miroslav Nikolić iz SNS.

tomislav-nikolic-toma-predsednik-srbija-rakija.jpg
Printscreen YouTube 
Foto: Printscreen Youtube

Skupština Knića kaže da je opozicija, predlogom da se zvanje počasnog građanina Knića dodeli premijeru Aleksandru Vučiću, imala neozbiljne i političke nekorektne motive.

Inače, delegacija opštine Knić se sastala s predsednikom Tomislavom Nikolićem koji im se zahvalio na dodeljenom zvanju. Povelju počasnog građanina predsednik Srbije bi trebalo lično da primi krajem novembra.