Počinioce meštani znaju, ali je problem u sporosti pravosuđa

Begečani već duže vreme imaju problema s čestim provalama i krađama, koje im se, prema rečima predsednika MZ Begeč Đura Tojagića, dešavaju u svako doba dana.

Kako otkriva novosadski Dnevnik, počinioce meštani znaju, ali je problem u sporosti pravosuđa.

Da bi pokrenuli nadležne, meštani tog mesta organizovali su tribinu, kojoj su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave, Saveta za javni red i mir i bezbednost grada Novog Sada, kao i advokat Marko Pekić, čija je uloga bila da okupljenima daje pravne smernice.

Tribinu je sazvao predsednik mesne zajednice jer je, kako je rekao, građanima prekipelo i neophodno je što pre pronaći zajedničko rešenje

Osim Begeča, ugrožena je i obližnja Begečka jama, puna vikendica, a opljačkan je i mesni vatrogasni dom, a pred samu žetvu maloletni lopovi su ukrali dva nova akumulatora iz vatrogasnog kamiona i 50 litara nafte. Sličan problem imaju i u Lovačkom društvu, kojem su pokradene kosačice, trimeri, a prošle nedelje i sve meso. Ipak, još ozbiljnija je situacija s kućama i njivama jer, kako su rekli okupljeni Begečani, nikad se ne zna ko je sledeći na redu. Kao jedna od prvih mera, kako je rekao komandir futoške policije Dario Anušić, biće pojačan broj patrola po Begeču.


E.K.