OČITAO LEKCIJU SVIM BEOGRAĐANIMA: Ovako se jede prava komplet lepinja!
Preduzetnik iz Užica otvorio je pekaru u Beogradu, u kojoj je, očekivano, glavni proizvod komplet lepinja.
Jedino što mu je posle toga ostalo je da edukuje Beograđane kako se ovaj specijalitet pravilno konzumira.
To je i uradio - postavljanjem zanimljivog plakata, svojevsrnog uputstva za upotrebu.
O čemu se tačno radi?
- Lepinja se dobija zatvorena sa poklopcem.
- Poklopac skinuti sa lepinje.
- Odlomljene parčiće poklopca umakati u unutrašnjost lepinje.
- Kad potrošite poklopac, nastavite da lomite lepinju.
Komplet lepinja inače potiče iz užičkog kraja, i pravi se od jaja, pretopa i kajmaka. Iako ima više otvorenih radnji po celoj Srbiji koje prodaju ovaj specijalitet, pravi Užičani tvrde da ona mora da se napravi u njihovom kraju da bi "to bilo to".
Inače su od originala pokušali da naprave više varijanti komplet lepinje, pa se tako mogu naći sa pršutom, raznim dodacima, čak i prženim jajima. Ipak, nijedna od njih ne može da parira pravoj užičkoj kraljici!
(Kurir.rs)
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Poznati kuvari otkrili: Omekšajte meso pomoću ovih trikova
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore