Preduzetnik iz Užica otvorio je pekaru u Beogradu, u kojoj je, očekivano, glavni proizvod komplet lepinja.

Jedino što mu je posle toga ostalo je da edukuje Beograđane kako se ovaj specijalitet pravilno konzumira.

To je i uradio - postavljanjem zanimljivog plakata, svojevsrnog uputstva za upotrebu.

O čemu se tačno radi?

- Lepinja se dobija zatvorena sa poklopcem.

- Poklopac skinuti sa lepinje.

- Odlomljene parčiće poklopca umakati u unutrašnjost lepinje.

- Kad potrošite poklopac, nastavite da lomite lepinju.

komplet-lepinja-foto-printscreen2.jpg
Printscreen 

Komplet lepinja inače potiče iz užičkog kraja, i pravi se od jaja, pretopa i kajmaka. Iako ima više otvorenih radnji po celoj Srbiji koje prodaju ovaj specijalitet, pravi Užičani tvrde da ona mora da se napravi u njihovom kraju da bi "to bilo to".

Inače su od originala pokušali da naprave više varijanti komplet lepinje, pa se tako mogu naći sa pršutom, raznim dodacima, čak i prženim jajima. Ipak, nijedna od njih ne može da parira pravoj užičkoj kraljici!

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati kuvari otkrili: Omekšajte meso pomoću ovih trikova